UNS LECITIN 60 KAPS.

40,00KM

Lecitin se najčešće dobiva iz soje

Lecitin za pamćenje i koncentraciju

Lecitin blagotvorno djeluje na probavni sustav

Lecitin, koliko dugo uzimati

Da biste osjetili dobrobit korištenja lecitina, potrebno ga je uzimati oko 3-4 mjeseca.

Lecitin, svojstva i primjena


Lecitin se najčešće dobiva iz soje. To je mješavina fosfolipida, koji su masni spojevi koji se nalaze u svakoj stanici tijela jer grade stanične membrane. Uglavnom fosfatidilkolin, ali i trigliceridi, biljni steroli, masne kiseline i glikolipidi. Zadaće lecitina uključuju mnoge ključne funkcije u tijelu, utječe na rad živčanog, probavnog, krvožilnog i imunološkog sustava. Najveće količine lecitina nalaze se u mozgu, jetri, koštanoj srži i živčanom tkivu. Koristi se u dijetetici, medicini i prehrambenoj industriji, gdje se koristi kao emulgator i antioksidans. Često je sastojak slastica, margarina, krema i drugih proizvoda.


Lecitin za pamćenje i koncentraciju


Najpoznatije djelovanje lecitina je njegov blagotvoran učinak na živčani sustav. To je zato što je lecitin izvor kolina, koji povećava sintezu neurotransmitera acetilkolina koji je uključen u prijenos živčanih impulsa između neurona. Lecitin stimulira živčani sustav, podržava sposobnost koncentracije, procese pamćenja, olakšava učenje i pomaže u lakšem podnošenju stresa. Njegovom primjenom podupiru se te funkcije i kod osoba sa senilnom demencijom, Alzheimerovom bolešću, multiplom sklerozom i drugim bolestima živčanog sustava, a također inhibira razvoj depresije. Inozitol prisutan u lecitinu poboljšava mentalne performanse i stabilizira raspoloženje. Poboljšava psihičko stanje osoba koje pate od manično-depresivnih poremećaja u tijeku bipolarnog poremećaja. Njegova suplementacija preporuča se osobama koje intenzivno umno rade, onima koji studiraju, starijim osobama i osobama izloženima stresu.

Lecitin i zdravlje


Lecitin blagotvorno djeluje na probavni sustav. Sudjeluje u metaboličkim procesima, štiti želučanu i crijevnu sluznicu, potpomaže probavu masti i olakšava apsorpciju hranjivih tvari iz probavnog trakta te potiče crijevnu peristaltiku. Zahvaljujući sadržaju kolina i inozitola, pospješuje metabolizam masti i sprječava masnu jetru i cirozu. Lecitin štiti jetru od utjecaja toksina, lijekova i alkohola te sprječava nastanak žučnih kamenaca. Pozitivno djeluje na krvožilni sustav jer smanjuje razinu "lošeg" LDL kolesterola i triglicerida te povećava razinu "dobrog" HDL kolesterola. Zahvaljujući tome smanjuje rizik od razvoja ateroskleroze i kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, lecitin povećava učinkovitost organizma, usporava procese starenja organizma i ubrzava regeneraciju.

Izvori lecitina
soja
žumanjci
jetra
Sjemenke suncokreta
kvasac
pšenične klice
nerafinirano ulje repice
avokado
orašasti plodovi
grah
masline
zeleno povrće

Kako koristiti

Uzmite 1 porciju (1 kapsulu) dnevno s vodom.

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Dodaci prehrani ne mogu se koristiti kao zamjena za raznoliku prehranu. Uravnotežena prehrana i zdrav način života važni su za očuvanje zdravlja. Trudnice i dojilje prije upotrebe pripravka trebaju se posavjetovati s liječnikom. Ne konzumirajte ako ste alergični na neki od sastojaka proizvoda.


Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi