UNS FOLNA KISELINA (60 VEGE CAPS)

20,00KM

Folna kiselina – neophodan sastojak za žene koje pokušavaju zatrudnjeti i brinu se za pravilan razvoj fetusa.
Biljne kapsule - za razliku od standardnih kapsula, ne sadrže želatinu životinjskog podrijetla, pogodne su za vegetarijance.
Utječe na rast majčinih tkiva tijekom trudnoće.
Pomaže u pravilnoj proizvodnji crvenih krvnih stanica.

Što je folna kiselina, djelovanje?
Folna kiselina, poznata i kao vitamin B9, B11 ili folacin, organski je kemijski spoj iz skupine vitamina B. Mora se unositi hranom, jer se u organizmu ne proizvodi u dovoljnoj mjeri. Folna kiselina sudjeluje u stvaranju crvenih krvnih stanica, odgovorna je za sintezu nukleinskih kiselina, sudjeluje u transformaciji proteina i šećera, preduvjet je za pravilan razvoj i funkcioniranje živčanog i probavnog sustava. Snižava razinu homocisteina i tako štiti od oštećenja krvnih žila. 


Simptomi i učinci nedostatka folne kiseline
Nedostatak folne kiseline uzrokuje slabost, umor, vrtoglavicu i glavobolju, probleme s pamćenjem i koncentracijom. Ostali simptomi mogu uključivati: upalu jezika, otežano disanje, probleme s usnivanjem, lupanje srca, probavne smetnje, inhibiciju rasta i razvoja kod djece i adolescenata. Posljedica nedostatka folne kiseline može biti i megaloblastična anemija, povećanje razine homocisteina u krvi, poremećaji živčanog sustava i defekti fetalne neuralne cijevi. 


Dodatak folne kiseline
Potreba za folnom kiselinom ovisi o dobi, spolu i zdravstvenom stanju. Prosječna dnevna doza je oko 0,4 mg. Suplementacija je posebno važna kod žena koje planiraju trudnoću, kao i do 12 tjedana trudnoće, jer tijekom trudnoće nedostatak može uzrokovati defekte srca i neuralne cijevi. Uzimanje folne kiseline tijekom trudnoće smanjuje rizik od oštećenja neuralne cijevi za čak 75%.


Folna kiselina - s čime se isplati kombinirati?
Kako bi se povećala apsorpcija folne kiseline, vrijedno je suplementirati sljedeće vitamine: 


  • vitamin B6
  • vitamin B12
  • vitamin C

Podaci o prehrani

>
Nutritivna vrijednost
Neto težina proizvoda: 41g
Broj porcija u pakiranju: 60
Veličina obroka: 1 kapsula

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi