Visokokvalitetni kompleks od 3 ulja prirodnog porijekla: riblje ulje, suncokretovo ulje i laneno ulje.
Kombinacija visokokvalitetnih kiselina sa sinergističkim učinkom (omega-3, omega-6 i omega-9), podržavajući mnoge fiziološke funkcije.
Dodatak vitamina E u količini od 20 mg po porciji.
Trostruki učinak: podrška srcu, vidu i mozgu.
Eikosapentaenska kiselina (EPA) i dokozaheksaenska kiselina (DHA) doprinose pravilnom radu srca. Povoljan učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA.
Linoleinska kiselina (LA) i alfa-linolenska kiselina (ALA) doprinose održavanju normalne razine kolesterola u krvi. Povoljan učinak javlja se pri konzumiranju 10 g LA i 2 g ALA dnevno.
Vitamin E pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Štiti omega-3 masne kiseline svojim antioksidativnim svojstvima.
Ekonomično pakiranje - osigurava suplementaciju na visokoj razini tijekom cijelog mjeseca.
Ekološka, staklena ambalaža (idealno pogodna za reciklažu, zahvaljujući kojoj se smanjuje potrošnja energije, vode i ostalih sirovina).
Dodatak prehrani proizveden u skladu s najvišim GMP standardima.
Uloga masnih kiselina i vitamina E
Omega-3-6-9 masne kiseline neophodne su za pravilno funkcioniranje organizma. Snižavaju koncentraciju triglicerida u krvi, djeluju antikoagulantno i protuupalno, podupiru rad mozga, poboljšavaju vid i štite od pretilosti. Ublažavaju simptome autoimunih bolesti, stabiliziraju krvni tlak, snižavaju razinu lošeg kolesterola, sprječavaju nastanak aterosklerotičnih plakova, održavaju kožu, kosu i nokte u dobrom stanju. Vitamin E je snažan antioksidans, zahvaljujući kojem se bori protiv slobodnih radikala i štiti od oksidativnog stresa. Odgađa proces starenja kože, sprječava stvaranje krvnih ugrušaka, podržava rad vida.
Nedostatak omega 3-6-9 i vitamina E Nedostatak masnih kiselina i vitamina E uzrok je raznih bolesti. Najčešći uključuju:
-smanjen imunitet, -mišićni grčevi i napetost -problemi s pamćenjem, -kardiovaskularnih bolesti, -suha i gruba koža, -sporo zacjeljivanje rana, -poznati umor i razdražljivost, -pogoršanje vida, -neurološki poremećaji, -gubitak kose, -slabost mišića, -prerano starenje kože, -povećana osjetljivost na infekcije.
Suplementacija Omega 3-6-9 Pravilna suplementacija masnih kiselina treba voditi računa o njihovom pravilnom omjeru. Prvenstveno bi ih trebali koristiti ljudi:
-s kardiovaskularnim bolestima, -u opasnosti od Parkinsonove, Alzheimerove, depresije i dijabetesa, -sa smanjenim imunitetom, -starije osobe, -kod problema s kožom, -brinući se za pravilan rad srca, vida i mozga.