GASPARI GLUTAMINE/300g/

50,00KM

Gotovo 5 grama glutamina (u jednoj porciji)
U prahu bez okusa koji se lako miješa
2 mjeseca snabdijevanja
Podržava oporavak mišića i skraćuje vrijeme oporavka nakon treninga
Bez sintetičkih boja ili punila

Glutamin je jedna od aminokiselina, koja igra ključnu ulogu u pretvaranju proteina u mišiće. Vaše tijelo može proizvoditi glutamin iz drugih materijala, međutim ako je vaše tijelo pod nekom vrstom stresa, suplementacija glutamina može biti neophodna. Posebno je čest među sportistima koji naporno treniraju i guraju se do granica u teretani. Glutamin Gaspari Nutrition je izvanredno rješenje za podršku aminokiselinama. Gaspari koristi samo ultra-čisti glutamin bez sintetičkih boja ili punila kako bi pružio proizvod najviše kvalitete. Iznad svega, glutamin ima pozitivan učinak na rad mišića tokom i nakon fizičkih napora. Bilo da trenirate snage ili se gurate kroz duge aerobne treninge, glutamin je potreban cijelom tijelu za optimalne performanse. Glutamin je nesumnjivo jedan od najpopularnijih zdravstvenih dodataka za kojim posežu i profesionalni sportisti i amateri. Budite sigurni da kada uzimate Glutamine da pijete najmanje 8 čaša vode dnevno za optimalne rezultate u vježbanju.

Ljudski organizam za sintezu proteina koristi 20 aminokiselina, 9 ih se smatra esencijalnima jer ih organizam ne može sam sintetizirati nego koristi izvore izvana (hrana, suplementi). Glutamin je jedna od 11 ne-esencijalnih aminokiselina koje organizam može sam sintetizirati.

Ipak, neki ga znanstvenici smatraju "uvjetno" esencijalnom aminokiselinom. Razlog tomu je činjenica da organizam kod određenih bolesti i stanja ipak ne sintetizira dovoljne količine glutamina te u tom slučaju svoje potrebe mora zadovoljavati vanjskim izvorima.

Studije su pokazale da se koncentracija glutamina u organizmu značajno smanjuje kada je organizam izložen većem stresu, primjerice poslije operacije, kod opeklina, gladi, stalnih infekcija pa čak i nakon tjelesne aktivnosti jakog inteziteta.

Većina glutamina se stvara i skladišti u skeletnom mišićju, a prehrambeni izvori glutamina su praktički sve vrste proteina koje konzumiramo. U aminokiselinskom sastavu prehrambenih proteina na glutamin najčešće otpada 4 – 8%.

Glutamin igra mnoge uloge u organizmu. Pokazano je da je ključan za pravilnu funkciju probavnog, imunosnog i mišićnog sustava jer djeluje kao vrsta goriva za stanice, posebice one koje se brzo dijele: enterocite, kolonocite, limfocite i fibroblaste. Kada je to potrebno, organizam može glutamin konvertirati u šećer kako bi dobio potrebnu energiju. Glutamin sudjeluje i u sintezi drugih aminokiselina, te glutationa, snažnog unutarstaničnog antioksidansa.
Način uzimanja:
Pomiješajte 1 mjericu sa 200-250ml. hladne vode, ili vašeg omiljenog napitka u šejker šoljici, čaši ili blenderu. Koristite između obroka i prije i poslije
Pakovanje 300g
Serviranje 5g
Serviranja 60 

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi