UNS L- LYSINE (200g)

24,00KM

L-LYSINE se može koristiti kao vrijedan dodatak drugim pripravcima, npr. BCAA aminokiselinama, vitaminu C ili L-karnitinu. L-lizin je spoj uvršten u skupinu esencijalnih egzogenih aminokiselina, što objašnjava opravdanost njegove suplementacije.

Suplement L-LIZIN je pripravak u obliku lako topljivog praha koji se može koristiti kao prikladan izvor L-lizina u svakodnevnoj prehrani. Svaka porcija proizvoda sadrži čak 1000 mg L-lizin hidroklorida. Proizvod UNS Supplements pripada liniji 100% Pure - jedinstvenoj seriji dodataka koji sadrže maksimalno čiste sirovine bez ikakvih aditiva i punila u sastavu.

L-LYSINE se može koristiti kao vrijedan dodatak drugim pripravcima, npr. BCAA aminokiselinama, vitaminu C ili L-karnitinu. L-lizin je spoj uvršten u skupinu esencijalnih egzogenih aminokiselina, što objašnjava opravdanost njegove suplementacije. Prisutnost lizina u dnevnoj prehrani neophodna je za živčani sustav. Rezultati znanstvenih studija sugeriraju da održavanje optimalne razine aminokiselina može biti od pomoći u smanjenju percipiranog stresa i minimiziranju njegovih štetnih učinaka (uključujući tjeskobu). Osim toga, lizinu se pripisuje vrijedan učinak na neurotransmisiju podataka unutar živčanog sustava.

L-lizin je također aminokiselina koja utječe na koštani sustav i spojeve zglobova. Rezultati znanstvenih istraživanja dokazuju da lizin ima pozitivnu ulogu u kontekstu poboljšanja apsorpcije kalcija iz probavnog trakta. Kao što je poznato, kalcij je temelj koštane mineralne mase, a njegovi nedostaci pogoduju, između ostalog, povećan rizik od ozljeda. Štoviše, nedostaci lizina pogoduju smanjenju učinkovitosti proizvodnje proteina kolagena - bitne komponente vezivnog tkiva koje tvori kožu, ligamente i tetive. Osim navedenih, L-lizinu se pripisuje niz drugih vrijednih svojstava. Povoljno djeluje na rad imunološkog sustava, utječe na kontraktilnu aktivnost stanica srčanog mišića, regulira razinu glukoze u krvi te je jedan od neophodnih sastojaka mišićnog tkiva.


  1. Koji su glavni učinci nedostatka lizina u tijelu?
Najčešće posljedice preniske razine L-lizina uključuju: herpes na usnama, slab apetit, smanjen kalcij u kostima, pretjerani umor i razdražljivost. 

  1. Koja je preporučena doza lizina?
Prema stručnjacima, jedna porcija lizina uzeta u obliku dodataka trebala bi iznositi najmanje 1 g dnevno. Međutim, dozu treba prilagoditi individualnim potrebama. 

  1. Je li istina da se lizin isplati suplementirati vitaminom C zbog kombinirane stimulacije tijela da proizvodi antitijela?
Smatra se da kombinacija L-lizina s optimalnim udjelom vitamina C može biti korisna za pravilan rad imuniteta i pružiti tijelu dodatnu zaštitu. 

Nutritivna vrijednost

Neto težina proizvoda: 200 g
Broj porcija u pakiranju: 200
Veličina porcije: 1g


Aktivni sastojci
Na 100g
Za porcije
L-lizin
100 g
1 g


Sastojci
L-lizin.

Korištenje

>
Jedan dio - 1 g (2 mjerice) treba otopiti u 150 ml vode i promiješati. Piti odmah nakon pripreme. Koristite jednom dnevno. Žlica za doziranje unutar pakiranja.

Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos. Dodaci prehrani ne mogu se koristiti kao nadomjestak (zamjena) raznovrsnoj prehrani. Uravnotežena prehrana i zdrav način života važni su za očuvanje zdravlja. Trudnice i dojilje prije upotrebe pripravka trebaju se posavjetovati s liječnikom. Ne konzumirajte ako ste alergični na neki od sastojaka proizvoda.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi