UNS ECONO PREMIUM WPC (900g) 30serv.

40,00KM


23 grama proteina po serviranju.
Impresivan anabolički potencijal.
Visok sadržaj glutamina i BCAA.
Vrlo visoka probavljivost i bioraspoloživost.

UNS ECONO PREMIUM WPC je profesionalni dodatak ishrani, za posebne prehrambene svrhe. Econo je visoko kvalitetni koncentrat proteina sirutke, posebno dobrog ukusa. Njegov recept je nastao u cilju zadovoljenja potreba orzanizma za proteinom tokom intenzivne fizičke aktivnosti, naročito za sportaše.

Visoka nutritivna vrijednost UNS ECONO uglavnom određuje sastav aminokiselina, i iznad svega visokog sadržaja razgranatog lanca aminokiselina (BCAA), koji ne samo da sprječava katabolizam, nego i stimulira sintezu proteina u mišićima.

UNS ECONO ne sadrži biljne proteine, šećer, ili aspartam.

Ekono uključuje obavljanje jake biološke funkcije - Najvredniji protein iz sirutke beta-laktoglobulin, alfa-laktalbumin, serum albumin, laktoferin i lizozim. Probavu proteina proizvedenih na ovaj način je najlakša. Biološki aktivni peptidi koji su u interakciji s receptorima organizma, utiču na mnoge metaboličke procese.

Brojna istraživanja su potvrdila da potrošnja proteina sirutke utiče na proizvodnju vrijednih spojeva - glutation. To je glavni element odbrane ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima koji nastaju iz teške vježbe. On štiti stanične membrane, DNA i proteina tijela od oksidativnog stresa.

Upustvo za upotrebu:
Pomješajte 1 porciju (30g = 2 mjerice) u 200ml vode, ili nemasnog mlijeka.
Konzumirati odmah nakon mješanja. Uzimati 1-3 puta na dan.
U dane sa treningom - odmah poslije treninga i između obroka.
U danima bez treninga - između obroka.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi