UNS VITAMIN B1 (60 BILJNIH KAPSULA)

22,00KM

  • Poboljšanje rada mozga, pamćenja, pažnje, razmišljanja

  • Normalizacija raspoloženja

  • Povećanje sposobnosti učenja

  • Normalizacija apetita

  • Usporavanje procesa starenja

  • Smanjenje negativnog utjecaja alkohola i duhana

  • Normalizacija rada srčanog mišića

  • Smanjenje zubobolje

Solidna doza - 100 mg vitamina B1 (tiamin) u obliku tiamin mononitrata u svakoj kapsuli.
Biljne kapsule - za razliku od standardnih kapsula, ne sadrže želatinu životinjskog podrijetla, pogodne su za vegetarijance.
Clean label – u proizvodu Vitamin B1 nećete pronaći umjetna punila, nepotrebna bojila i konzervanse. Čisti sastav bez nečistoća. 
Pomaže u pravilnom funkcioniranju živčanog, endokrinog i srčanog sustava.
Pomaže u održavanju pravilnih psiholoških funkcija.
Doprinosi održavanju normalnog metabolizma energije.
Ekološka, ​​staklena ambalaža (idealno pogodna za reciklažu, zahvaljujući kojoj se smanjuje potrošnja energije, vode i drugih resursa). 
Dodatak prehrani proizveden u skladu s najvišim GMP standardima.
Omogućuje visoku razinu suplementacije tijekom cijelog mjeseca.

Vitamin B1 - uloga u organizmu, doziranje
Vitamin B1 je spoj neophodan za pravilno funkcioniranje tijela, ima važnu ulogu u metabolizmu energije. Sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata i aminokiselina, odgovoran je za pravilan rad živčanog i kardiovaskularnog sustava. Potražnja za njim ovisi o dobi, spolu, tjelesnoj težini, tjelesnoj aktivnosti i prehrani. Preporučene norme su 0,5 do 1,5 mg dnevno.


Vitamin B1 - simptomi i učinci nedostatka
Nedostatak vitamina B1 može biti uzrokovan:
dugotrajni stres,
zlouporaba kave, čaja i alkohola,
intenzivan fizički i psihički napor,
vegetarijanska, veganska ili neuravnotežena prehrana
pogoršanje apsorpcije tiamina u probavnom traktu s godinama,
diuretici,
kronične bolesti (dijabetes, rak).

Nedostatak tiamina očituje se slabošću, umorom, bolovima i grčevima u mišićima, slabošću mišića, problemima s pamćenjem i koncentracijom. Mogu se pojaviti i poremećaji probavnog sustava kao što su: povraćanje, proljev, zatajenje krvožilnog sustava, neurološki problemi, smanjeni libido, edemi, senzorni poremećaji, izostanak menstruacije.


Kada suplementirati vitamin B1
Vitamin B1 trebaju nadopuniti osobe izložene stresu, tjelesno aktivne i sportske osobe, koje vode intenzivan način života te starije osobe. Vitamin B1 trebaju uzimati i trudnice i dojilje, ovisnici o alkoholu, osobe na restriktivnim dijetama, osobe čija je prehrana bogata pročišćenim izvorima ugljikohidrata (bijela riža, bijelo brašno, šećer), pušači, osobe koje konzumiraju velike količine kave i čaja, osobama s bolestima jetre, hipertireozom, kroničnim proljevom kao i svima u jesen i zimu kada je smanjen pristup svježem povrću i voću. 


Kontraindikacije za korištenje vitamina B1
Trudnice, dojilje, osobe s bolestima bubrega i jetre trebaju se posavjetovati s liječnikom o upotrebi bilo kojeg dodatka prehrani. Osobe koje su alergične na bilo koji sastojak proizvoda trebale bi se suzdržati od suplementacije. Alkohol može smanjiti apsorpciju tiamina, pa ga ne treba konzumirati tijekom suplementacije vitaminom B1.


Vitamin B1 – s čime ga se isplati kombinirati?
Kako bi se povećala apsorpcija tiamina, vrijedi suplementirati vitaminima B2, B3, vitaminima C i E, kao i manganom i magnezijem.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi