SCITEC NUTRITION IRON PRO (60 tab)

35,00KM

S organskim željezom gluonatom

Vitamin C, koji povećava apsorpciju željeza

S folnom kiselinom dobivenom iz kalcija L-metilfolata

S vitaminom B12

Veganski proizvod

Iron Pro je formuliran kako bi pružio sveobuhvatnu podršku raznovrsnoj, uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života putem djelovanja aktivnih sastojaka na slične fiziološke funkcije u usporedbi s dodacima samog željeza.
Željezo je esencijalni mineral čiji se spojevi s dušikom i sumporom pridonose evoluciji života i oslobađanju kisika u atmosferu putem fotosinteze.
Crveno meso, riba, mahunarke i tamno zelene lisnato povrće, na primjer, sadrže značajne količine željeza. U hrani životinjskog podrijetla, većina željeza prisutna je kao dio kompleksnih proteina, poput hemoglobina, koji sudjeluje u transportu kisika. Hemoglobin se sastoji od globinske bjelančevine i hem skupine. Hem dio je prsten porfirina koji sadrži željezo na koje se kisik može vezati.
U biljnoj hrani željezo se nalazi na drugačiji način, a ne kao dio hema. Ova razlika utječe na apsorpcijska svojstva željeza, stoga željezo iz namirnica životinjskog podrijetla ima bolju bioraspoloživost od željeza biljnog podrijetla. Iako su mnogi drugi čimbenici uključeni u apsorpciju željeza, na njih se može pozitivno utjecati.
Ovdje na red dolazi vitamin C. Osim što pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa, također poboljšava apsorpciju željeza, zbog čega smo ga dodali u našu formulu.
Vitamin B12 ili kobalamin nalazi se uglavnom u namirnicama životinjskog podrijetla, kao što su meso, riba, mliječni proizvodi i jaja, pa bi osobe koje slijede vegansku prehranu trebale pripaziti na dovoljan unos vitamina B12. Iz tog razloga smatralo se važnim koristiti oblik koji je prikladan i za vegane pri izradi Iron Professional proizvoda.
Folna kiselina, također poznata kao vitamin B9, nalazi se u mnogim namirnicama, sa značajnim količinama u tamnozelenom lisnatom povrću, mahunarkama i orašastim plodovima. U našem proizvodu folna kiselina je prisutna u obliku aktivnog kalcij L-metilfolata.
Proizvod može biti dobar izbor za one koji, uz dodatak željeza, žele podržati sljedeće fiziološke procese putem drugih aktivnih sastojaka:
Željezo je uključeno u normalne metaboličke procese stvaranja energije, doprinosi normalnom stvaranju hemoglobina i uključeno je u normalan prijenos kisika u tijelu.
Željezo i vitamin B12 doprinose normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i također igraju ulogu u diobi stanica.
Folna kiselina također igra ulogu u diobi stanica, doprinosi normalnom stvaranju krvi i uključena je u rast majčinog tkiva tijekom trudnoće.
Vitamin C je uključen jer je antioksidans koji pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa i poboljšava apsorpciju željeza.
Posljednje, ali ne i najmanje važno, može se reći da željezo, vitamin B12, vitamin C i folna kiselina pridonose normalnom funkcioniranju imunološkog sustava, smanjujući umor i iscrpljenost.
Proizvod Iron Pro preporučujemo:
Za žene i muškarce podjednako
Za sportaše
Za starije osobe iznad 50 godina
Pogodno i za one koji slijede vegansku prehranu
UPUTE
Uzmite 1 tabletu dnevno uz čašu vode uz obrok.
UPOZOREJE
Proizvod čuvajte izvan dohvata male djece! Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu, raznoliku prehranu i zdrav način života! Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos!
ČUVANJE
Dobro zatvoreno na hladnom i suhom mjestu.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi