Novo
UNS Vitamin B-5 (500 mg) - pantontenska kiselina

UNS Vitamin B-5 (500 mg) - pantontenska kiselina

31,00KM

  • Hidratacija i elastičnost kože

  • Smanjuje upale i akne

  • Regeneracija i zaštita kože

UNS pantotenska kiselina za zdravu kožu

UNS pantotenska kiselina 90 kapsula za zdravu kožu. Pantotenska kiselina je naizmjenično poznata kao vitamin B5. Sastoji se od β-alanina i pantoične kiseline. Utvrđeno je da zbog sve veće potrošnje industrijski prerađenih proizvoda postoji tendencija smanjenja unosa ovog vitamina. Uočeni su nedostaci kod starijih osoba, žena koje koriste kontracepciju, alkoholičara i osoba s gastrointestinalnim poremećajima.
Prednosti pantotenske kiseline

1. hidratacija i elastičnost kože
Pantotenska kiselina ima ključnu ulogu u održavanju hidratacije kože. Pomaže u obnovi zaštitnog sloja kože, pružajući odgovarajuću hidrataciju i elastičnost. To našu kožu čini mekom, glatkom i blistavom.
2 smanjenje upale i akni
Pantotenska kiselina ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale kože kao što su akne. Djeluje umirujuće na kožu, smanjuje crvenilo i upalu, što pomaže u poboljšanju stanja kože.
3. regeneracija i zaštita kože
Ovaj vrijedan sastojak podupire regenerativne procese kože, pomaže u popravljanju oštećenja i potiče bržu regeneraciju stanica. Osim toga, pantotenska kiselina djeluje kao antioksidans, štiti kožu od slobodnih radikala i sprječava prerano starenje.
Koje još učinke ima pantotenska kiselina?

Pantotenska kiselina sudjeluje u mnogim važnim fiziološkim reakcijama vezanim uz metabolizam ugljikohidrata, bjelančevina, masti. Neophodan je u reakcijama koje osiguravaju energiju za sintezu mnogih spojeva kao što su steroli (npr. kolesterol), hormoni, neurotransmiteri (npr. acetilkolin), fosfolipidi (sastavni dio staničnih membrana), porfirini (sastavni dio hemoglobina) i antitijela.
Druga važna funkcija pantotenske kiseline je njezino sudjelovanje u prijenosu acilnih skupina u sintezi masnih kiselina.
Pripravak sadrži 500 mg pantotenske kiseline u jednoj kapsuli.
Doziranje vitamina B5:
1 kapsula dnevno.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi