UNS MELATONIN 10MG (60kaps)

20,00KM

  • Podržava poremećaj cirkadijalnog ritma spavanja i budnosti povezan s radom noću.

  • Skraćuje vrijeme uspavljivanja kod osoba s nesanicom različitog porijekla.

  • Ublažava subjektivne osjećaje kod sindroma nagle promjene vremenske zone kod putnika.

  • Osigurava pravilan rad imunološkog sustava.

UNS Melatonin 10mg 60caps dodatak za spavanje

UNS MELATONIN je specijalizirani dodatak prehrani u obliku tableta koji regulira procese uspavljivanja. Neurohormon melatonin sadržan u proizvodu potpuno je prirodna tvar, koja je derivat egzogene aminokiseline triptofana. Melatonin sinkronizira rad ljudskog biološkog sata regulirajući dnevni ritam spavanja i budnosti. Pokazuje dvadesetčetverosatni ritam sekrecije, koji je karakteriziran niskim razinama u krvi tijekom dana i najvišom koncentracijom noću, od 24.00 do 3.00 sata. Povećava sintezu aminomaslačne kiseline i serotonina u hipotalamusu i srednjem mozgu. Olakšava uspavljivanje, smanjuje epizode noćnog buđenja, poboljšava kvalitetu sna.
Primjena melatonina

Liječenje nesanice
Melatonin se često koristi za liječenje nesanice. Njegova sposobnost reguliranja dnevnog ritma i poboljšanja kvalitete sna može pomoći osobama koje teško zaspu ili ostaju u snu. Melatonin je posebno učinkovit kod poremećaja spavanja povezanih s abnormalnim dnevnim ritmom, kao što je promjena vremenskih zona (jet lag).
Ublažavanje simptoma jet laga

Melatonin se također koristi za ublažavanje simptoma jet laga, koji se javlja nakon putovanja kroz različite vremenske zone. Uzimanje melatonina u odgovarajućim dozama može pomoći tijelu da se brže prilagodi novom ritmu spavanja i budnosti.
Potpora kardiovaskularnom zdravlju

Studije sugeriraju da melatonin može imati blagotvorne učinke na kardiovaskularno zdravlje. Njegova antioksidativna svojstva i sposobnost smanjenja upale mogu podržati zdravlje srca, poboljšati rad krvnih žila i regulirati krvni tlak.
Kome se preporučuje maletonin?

Suplementacija melatonina preporučuje se osobama koje rade u noćnim smjenama, osobama koje putuju avionom kroz različite vremenske zone te starijim osobama kod kojih s godinama prirodno opada sinteza melatonina.
1 tabletu progutati s puno vode, pojesti neposredno prije spavanja.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi