UNS PURE L- ARGININE 200g(40serv)

26,00KM

Karakterisitke:
-Dnevno serviraje od 5000mg arginina,
-Arginin je prekursor azotnog oksida, koji ima pozitivan efekat na tijelo,
-Azotni oksid izaziva opuštanje glatkih mišića, zahvaljujući kojima se smanjuje krvni pritisak,
-Takođe povećava imunitet tijela i poboljšava efikasnost fizičkih vježbi,
-Proizvod je 100% čist.

L-ARGININE - je dijetetski dodatak u obliku praha koji ne sadrži nikakve dodatne supstance.

Obezbeđuje 5 g arginina u dnevnom serviranju. Proizvod se preporučuje za svakodnevnu upotrebu. Posvećeni ljudima koji rekreativno i profesionalno treniraju sve sportove.

Arginin je organsko hemijsko jedinjenje iz grupe aminokiselina kodiranih DNK. U živim organizmima učestvuje u transformaciji azota i prenošenje azota u ciklusu ureje Krebsa i sintezu kreatinina. Karakteriše ga veoma širok uticaj na ljudsko tijelo.

L-arginin se može koristiti za podršku fizičkoj aktivnosti koja se prakticira i na profesionalan način (ovdje se pozivamo na bodybuilding i sportovi izdržljivosti), kao i amaterske i rekreativne sportove.

L-arginin se najčešće nalazi u hrani. Nalazimo ga gdje je protein. Proizvodi koji su posebno bogati ovom aminokiselinom uključuju: sir, mlijeko, jogurt, govedinu, piletinu, losos, tunjevinu, proizvode od žitarica, bademe, sjeme suncokreta, soja, leća i jaja.

Pripada endogenim aminokiselinama (formiranim u tijelu) ili egzogenim (isporučuje se sa hranom). Takođe se zove relativno egzogena aminokiselina, a u slučaju nedostataka u tijelu, mora se unositi spolja.

Upustvo za upotrebu:
Serviranje 5 g (1 mjerica) rastvara se u 200 ml vode ili soka. Koristite jednom dnevno.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi