UNS VITAMIN C PURE (200g)

30,00KM

-1000mg vitamina C po serviranju

-Sinergija 3 bioaktivne supstance

-Bez aditiva

-Pospješuje regeneraciju i antiupalne procese

Proizvod VITAMIN C by UNS Supplements je dodatak prehrani u obliku neukusnog praha koji omogućava da se organizmu obezbijedi optimalna doza vitamina C. Glavna uloga L-askorbinske kiseline je prvenstveno održavanje pravilnog funkcionisanja imunološki sistem. Vitamin C je izuzetno efikasna komponenta svakodnevne ishrane za suzbijanje slobodnih radikala kiseonika i pružanje ćelija odgovarajućoj zaštiti od štetnog oksidativnog stresa. Ovo se zauzvrat može pokazati kao vrijedna podrška u smanjenju procesa preranog starenja tijela.


Osim toga, vitamin C pospješuje obnavljanje reduciranog oblika vitamina E, koji se pripisuje skupini prirodnih antioksidansa. Askorbinska kiselina je takođe važna komponenta ishrane za blagotvoran rad nervnog sistema. Zahvaljujući regulaciji pravilnog energetskog metabolizma, može se pokazati kao koristan saveznik u smanjenju osjećaja umora i umora. Ovo je izuzetno važno za osobe koje su izložene velikom psihofizičkom opterećenju, npr. koje intenzivno treniraju sportiste. Ostale funkcije vitamina C uključuju stvarno učešće u održavanju pravilne sinteze kolagena - proteina koji formira vezivno tkivo, koje je sastavni dio mnogih struktura. Optimalni nivo kolagena je neophodan za pravilno stanje i funkciju kostiju, kože, hrskavice, zidova krvnih sudova, zuba i desni.


Vitamin C vam takođe omogućava da povećate apsorpciju gvožđa iz hrane, što je, između ostalog, izuzetno važno za krv i krvožilni sistem. Dodatak je idealna alternativa preparatima u obliku kapsula i tableta. Međutim, njegov prirodan okus omogućava da se proizvod koristi, na primjer, kao dodatak izotonskim pićima ili dodacima ugljikohidrata. Svaka od 200 porcija u pakovanju omogućava vam da isporučite čak 1000 mg koncentrovane L-askorbinske kiseline. Posegnite za VITAMINOM C i podržite svoj imunitet!


1.Treba li proizvod koristiti svakodnevno?

Proizvođač preporučuje suplementaciju svaki dan, što će vam omogućiti postizanje optimalnog nivoa koncentracije vitamina C. 


2.Kome je ovaj dodatak namijenjen?

Preparat VITAMIN C koristit će fizički aktivni ljudi, pobornici raznovrsne prehrane i svi koji žele svoju svakodnevnu prehranu obogatiti optimalnom porcijom vitamina C. 


3.Da li ovaj preparat zahtijeva dijetu?

Proizvod UNS Supplementi treba smatrati dodatkom prehrani, a ne zamjenom.
Jednu porciju - 1 g (1 merica) treba rastvoriti u 150 ml vode i promešati. Popijte odmah nakon pripreme. Koristite jednom dnevno. Mera za doziranje u sredini pakovanja.

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Dodaci prehrani se ne mogu koristiti kao zamjena (zamjena) za raznovrsnu prehranu. Uravnotežena prehrana i zdrav način života važni su za održavanje dobrog zdravlja. Trudnice i dojilje treba da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe preparata. Nemojte jesti ako ste alergični na neki od sastojaka proizvoda.
Pakovanje:200g
Serviranje:1g
Serviranja: 200

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi