FA Anticatabolix (375g) /30serv/

50,00KM

Trenutno nema na zalihi

-Povećanje mišićne mase
-Bolja mišićna pumpa
-Poboljšanje izdržljivosti
-Izuzetno voćnog i jedinstvenog okusa
-Bez šećera
-Zaštita od katabolizma
-Stimulisanje anabolizma

Formula pripremljena je za ljude koji treniraju i žele da svoju ishranu obezbjede kompleksom najvažnijih aminokiselina. Formula FA Anticatabolix se može koristiti kao dodatak proteinskim suplementima (npr. Whey proteinu), drugim kompleksima s aminokiselinama (npr. XTREME Beef Amino), kreatinom (npr. Tri-Creatine Malateo 1100) ili suplementima prije treninga (npr. Napalm Hardcore).
Anticatabolix. Dodatak ishrani je kompleks aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), glutamina i citrulina u obliku praha. Proizvod je namijenjen osobama sa povećanom fizičkom aktivnošću.
BCAA označava tri aminokiseline: leucin, izoleucin i valin. Sve tri su esencijalne aminokiseline, što znači da ih tijelo ne može samo proizvesti. Pa je potrebno njihovo unošenje kroz hranu i/ili dodatke prehrani.
L-glutamin je jedna od 22 aminokiseline i klasificirana je kao egzogena aminokiselina. Egzogene aminokiseline su one koje naše tijelo može samo proizvesti, što znači da ih ne moramo unositi hranom. Međutim, postoji problem jer trenutna sinteza glutamina u tijelu nije dovoljna, a tome ima uzrok mnogo varijabli (stres, ozljede, bolest..) što uzrokuje da se nedostaci l-glutamina u tijelu često javljaju.
L-citrulin je neesencijalna aminokiselina koja se u našoj prehrani nalazi samo u maloj količini. Naći ćemo ju naprimjer u lubenici. Unatoč tome ima važnu ulogu u mnogim biološkim procesima. Interesantno je da citrulin ne postaje direktno dušikov oksid. Bubrezi pretvaraju L-citrulin u aminokiselinu L-arginin i kasnije u dušikov oksid. L-citrulin koristi se za povećanje produktivnosti sportaša te kao kardio-vaskularni prehrambeni dodatak.
Koje su prednosti sastojaka FA Anticatabolix ?

Sastav aminokiselina BCAA, L-glutamina i citrulin malata
Esencijalne aminokiseline razgranatog lanca BCAA mogu igrati važnu ulogu u procesu sinteze mišićnih proteina tokom redovnog treninga
L-glutamin, kao jedna od najvažnijih ednogenih aminokiselina, može uticati na obnavljanje zaliha glikogena i povećanje volumena ćelije. Citrulin malat može biti vrijedan za povećanje aktivacije sintaze dušikovog oksida i poboljšanje kapaciteta vježbanja.
Pakovanje: 375g
Serviranje:12,5g
Serviranja: 30
OKUSCHEESCAKE

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi