UNS L-GLUTATHIONE (90kaps)

55,00KM

Trenutno nema na zalihi

- Snažan antioksidativni efekat.
- Veoma jak antioksidans prirodnog porekla.
- Jača imunitet i podržava funkcionisanje imunog sistema.
- Bori se protiv oksidativnog stresa.
- Štiti tijelo od slobodnih radikala.
- Podržava liječenje kardiovaskularnih bolesti.
- Pozitivno djeluje na mentalno zdravlje.

Glutation (GSH) je tripeptid koji se sastoji od tri aminokiseline: cisteina, glicina i glutaminske kiseline. Organizam ga sintetiše, prvenstveno u jetri, ali iu ćelijama. Vrlo je moćan antioksidans koji štiti od oksidativnog stresa uzrokovanog slobodnim radikalima.

Zahvaljujući tome, smanjuje rizik od mnogih bolesti, uključujući: aterosklerozu, moždani udar, dijabetes, reumatizam, kardiovaskularne bolesti i rak. Štaviše, slobodni radikali kiseonika doprinose prevremenom starenju i upali. GSH također određuje djelovanje vitamina C i E, koji su antioksidansi.

Glutation je neophodan za detoksikaciju organizma jer ima sposobnost da veže teške metale poput arsena, žive i olova, te čisti herbicide, pesticide i druge štetne tvari. Stimuliše imuni sistem, povećava proizvodnju belih krvnih zrnaca, zahvaljujući čemu se telo može efikasnije boriti protiv virusa, bakterija i ćelija raka. Koriste ga treneri i sportisti, omogućava poboljšanje efikasnosti, održavanje mišićne snage, skraćivanje vremena regeneracije i inhibiranje aktivnosti kortizola, što se manifestuje boljom sintezom testosterona.

Glutation smanjuje ćelijska oštećenja koja nastaju od masne jetre, kako od prekomjerne konzumacije alkohola tako i od bezalkoholne konzumacije. Može poboljšati stanje pacijenata u slučaju psorijaze, bolesti perifernih arterija i inzulinske rezistencije uzrokovane godinama.

Povećanje nivoa GSH ima pozitivan efekat kod reumatoidnog artritisa. Pozitivno djeluje na mentalno zdravlje, pa je vrijedno voditi računa o njegovom nivou, jer su njegove vrijednosti smanjene u slučaju depresije i šizofrenije. Kod osoba koje se liječe kemoterapijom i radioterapijom štiti od njihove štetnosti, smanjujući povraćanje, mučninu i gubitak kose.

Reduciran glutation - svojstva
Najvažnija svojstva glutationa su:

- antioksidativno dejstvo
- podrška imunološkom sistemu
- štiti od uticaja slobodnih radikala
- detoksikaciju organizma
- smanjenje oksidativnog stresa

Pakovanje: 90 kapsula

Serviranja: 90

Serviranje: 1 kapsula

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi