APPLIED KETO COLAGEN/130G/

35,00KM

-Mladalački izgled
-Svjež i čvrst izgled kože
-Pojačavač keto nivoa pomaže ketogenu dijetu
-Podržava kosti i zglobove
-Malo masti,
-0% šećera,
-0% ugljenih hidrata i bez holesterola,purina i aditiva
-Bez glutena, soje i mlečnih proizvoda
-Keto-Friendly
-Paleo Friendly
-Proizvod sa halal certifikatom

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu i tvar koja cijelo tijelo drži na okupu. Možemo ga pronaći u kostima, mišićima, koži i tetivama. On tijelu pruža strukturnu podršku, snagu i elastičnost (u kombinaciji s elastinom). Osim što je esencijalan za zdravlje i izgled naše kože, također je neophodan za smanjenje tipičnih znakova starenja. Riječ je o važnoj komponenti koja pridonosi elastičnosti i sposobnosti smanjenja finih linija i bora. Kolagen je neophodan za učvršćivanje obješene kože, a pomaže i u izjednačavanju njenog tonusa. Osim što je pravi saveznik u očuvanju besprijekorne kože, neizostavan je za zdrave zglobove i tkiva.

Najvažnija uloga kolagena je održavanje strukture i otpornosti kože. On u srednjem sloju kože – dermisu – doprinosi stvaranju vlaknaste mreže koja učvršćuje slojeve kože, omogućavajući rast novim stanicama. Određeni tipovi kolagena djeluju kao zaštitni pokrovi za nježne organe kao što su bubrezi.

Zašto se proizvodnja kolagena smanjuje s godinama?

Proizvodnja kolagena prirodno opada s godinama, što znači da se starenjem smanjuje broj i aktivnost stanica koje proizvode kolagen (fibroblasti). Na taj način se smanjuje i strukturni integritet kože koja postaje tanja i dehidrirana. Ovaj proces ima za posljedicu stvaranje sitnih linija i bora, obješenost kože te slabljenje hrskavice u zglobovima. Kolagen luče stanice vezivnog tkiva. Dok smo mladi, tijelo stalno proizvodi kolagen a njegova sinteza se s godinama smanjuje. Dramatično smanjenje kolagena je primijećeno kod žena nakon menopauze.

Glatka, čvrsta i mladolika koža zahtijeva optimalnu razinu dobro organiziranih kolagenskih vlakana koja će osigurati da koža zadrži elastičnost, čvrstoću i sposobnost vezanja vlage. Istraživanja su pokazala da egzogeni kolagen može potaknuti sintezu novih kolagenskih vlakana stimulirajući fibroblaste.
Nahranite svoju kožu iznutra!
Iako se proces starenja ne može izbjeći, dobra je vijest da možemo poboljšati svoje zdravlje i imati besprijekornu kožu zahvaljujući kolagenu koji unosimo u organizam. Beauty napitak Mikeda Active Collagen 5000 inovativan je proizvod koji donosi esencijalne mikronutrijente u tekućem obliku. Oni pomažu obnoviti i povećati količinu kolagena u vašoj koži.

PREDLOŽENA UPOTREBA

Umiješajte 1 mjericu (13g) u svoj omiljeni topli/hladni napitak dnevno i dobro promiješajte

Pakovanje 130g 

Serviranje 13g
Serviranja 10 

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi