UNS FLAVOVIT C (90 CAPS)

25,00KM

Utiče na pravilnu funkciju nervnog sistema 
Utiče na funkciju imunog sistema 
Smanjuje osjećaj umora 

FLAVO VIT C je dodatak prehrani koji vam omogućava da lako i brzo obogatite svoju dnevnu prehranu porcijom od 1000 mg vitamina C. L-askorbinska kiselina je nesumnjivo jedna od najvažnijih komponenti svakodnevne ishrane, koja ima osnovnu ulogu u održavanje optimalnog funkcionisanja cijelog tijela. Prije svega, pruža podršku za pravilno funkcioniranje imunološkog sistema, posebno kod rekreativaca i iskusnih sportista. Vitamin također ima pozitivan učinak na zaštitu stanica od štetnih učinaka oksidativnog stresa i pomaže u suzbijanju slobodnih radikala kisika. Štaviše, blagotvorno djeluje na proces obnove vitamina E – antioksidansa koji pruža dodatnu podršku u ovom djelovanju.

Redovna upotreba vitamina C je dobar način za održavanje pravilne proizvodnje proteina kolagena, koji formira vezivno tkivo. Kao rezultat toga, L-askorbinska kiselina može doprinijeti optimalnom funkcioniranju brojnih struktura, uključujući kosti, hrskavice, kože, desni, zubi i krvni sudovi. Osim toga, vitamin C podržava apsorpciju željeza iz svakodnevne ishrane. L-askorbinska kiselina je takođe jedan od elemenata koji regulišu pravilno funkcionisanje nervnog sistema. Vitamin C, zahvaljujući svom stvarnom uticaju na održavanje pravilnog energetskog metabolizma, omogućava vam da se suprotstavite osećaju umora i smanjite uporan umor. 

Zahvaljujući tome, dodatak se može koristiti za održavanje odgovarajućih psiholoških funkcija, posebno u periodu povećane fizičke aktivnosti. Dodatak se sastoji od 90 aktivnih porcija koje sadrže visok sadržaj koncentriranog vitamina C. Zahvaljujući tome, proizvod osigurava do 90 dana suplementacije, što podržava održavanje raznovrsne prehrane i smanjuje rizik od nepotrebnih nedostataka. Odaberite FLAVO VIT C i uvjerite se da male kapsule mogu garantirati ogromne prednosti!


1.Koliko kapsula trebam uzeti da pokrijem svoje dnevne potrebe?
Jedna kapsula dodatka FLAVO VIT C dovoljna je za dopunu dnevne ishrane sa 1000 mg L-askorbinske kiseline. 

2.Pošto uzimam ovaj proizvod, zar ne moram da vodim računa o svojoj prehrani?
Preparat je dodatak svakodnevnoj prehrani, a ne zamjena. Raznovrsna ishrana je neophodna za optimalno zdravlje. 

3.Kako mogu znati da li u mojoj ishrani nedostaje vitamina C?
Prvi simptomi nedostatka vitamina C uključuju: slaba otpornost, suha i gruba koža, upala desni, sklonost modricama ili pogoršanje stanja kose.
Konzumirajte 1 porciju (1 kapsulu) dnevno sa vodom.

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Dodaci prehrani se ne mogu koristiti kao zamjena (zamjena) za raznovrsnu prehranu. Uravnotežena prehrana i zdrav način života važni su za održavanje dobrog zdravlja. Trudnice i dojilje treba da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe preparata. Nemojte jesti ako ste alergični na neki od sastojaka proizvoda.
Pakovanje: 90kapsula
Serviranje:1 kapsula
Serviranja:90

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi