UNS GLUTAMIN (500 g)

70,00KM

-Podržava rekonstrukciju crijevne barijere 
-Efikasno se bori protiv slobodnih radikala
-Značajno ubrzava regeneraciju
-Ima anabolička svojstva
-Bori se protiv katabolizma 
-Jača imuni sistem 

Glutamin - djelovanje 

Preparat GLUTAMIN je dodatak ishrani u obliku praha, koji je pripremljen za održavanje odgovarajućeg sadržaja glutamina u organizmu. Pojam L-glutamin je definiran kao endogena aminokiselina koja čini gotovo 65% ukupnog skupa aminokiselina u ljudskom mišićnom tkivu. Osim toga, pripada grupi od 20 aminokiselina koje čine proteine, koji su osnovni makronutrijent u svakodnevnoj prehrani. Dok L-glutamin prirodno proizvodi tijelo, ova količina je zapravo nedovoljna za postizanje željenog anaboličkog efekta. Stoga je kompanija UNS Supplements pripremila proizvod koji u obliku ukusnog i osvježavajućeg napitka omogućava tijelu da u jednoj porciji pruži čak 9,4 g čistog L-glutamina.



Glutamin - primjena

Sistematska i dugotrajna suplementacija glutaminom može biti korisna za održavanje odgovarajućeg sadržaja azota i podržavanje njegovog pravilnog transporta. Zahvaljujući lakšem skladištenju, mišići dobijaju optimalno okruženje za rad i razvoj – glutamin se može pokazati kao sastojak koji povećava zaštitu mišićnog tkiva od procesa razgradnje koji mogu nastati, npr. intenzivan i iscrpljujući fizički napor, nedovoljna regeneracija ili veliki energetski deficit tokom mršavljenja.



L-Glutamin za crijeva

L-glutamin je takođe sastojak koji utiče na mnoge druge sfere ljudskog tela. Neki stručnjaci pripisuju mu pravi doprinos održavanju pravilnog imuniteta, drugi ukazuju na pozitivan učinak u kontekstu održavanja optimalnog stanja i funkcioniranja gastrointestinalnog trakta (crijeva). Često se preporučuje upotreba glutamina kao dodatak drugim aminokiselinama (npr. BCAA ili EAA), sagorevačima masti ili proteinskim suplementima.



Pitanja i odgovori

1.Isplati li se koristiti ovaj proizvod odmah nakon treninga?

Dodavanje glutamina odmah nakon vježbanja može se pokazati kao efikasan način za smanjenje katabolizma nakon treninga i osiguravanje optimalnog transporta dušika za mišiće.
 

2.Hoće li se glutamin koristiti u drugim sportovima osim u bodibildingu?

Gotovo svaka vrsta vježbe može imati koristi od pozitivnih učinaka glutamina.

 
3.Može li se ovaj dodatak koristiti prilikom izgradnje mase?
Nema kontraindikacija za GLUTAMIN kao element suplementacije u cilju povećanja efikasnosti rada na mišićnoj figuri. Glutamin kao jedna od komponenti koja doprinosi mišićnom tkivu trebao bi biti od pomoći u postizanju željenog cilja.

Jednu porciju - 10 g (2 merice) rastvoriti u 150 ml vode i promešati. Popijte odmah nakon pripreme. Koristite jednom dnevno. Mera za doziranje u sredini pakovanja.


Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Dodaci prehrani se ne mogu koristiti kao zamjena (zamjena) za raznovrsnu prehranu. Uravnotežena prehrana i zdrav način života važni su za održavanje dobrog zdravlja. Trudnice i dojilje treba da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe preparata. Nemojte jesti ako ste alergični na neki od sastojaka proizvoda.
Pakovanje:500g
Serviranje:10g
Serviranja: 50

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi