Megabol Biosterol (36caps)

25,00KM

Biosterol je preparat sa visokim sadržajem steroida saponina dizajniran da podrži dijetu sportista.
Izbor spojeva, uključujući derivate spirostana, usmjeren je na povećanje proizvodnje muške komponente i stimulaciju mentalne aktivnosti, što omogućava sveobuhvatne planove treninga.

Saponini su spojevi biljnog porijekla koji se sastoje od dva dijela: aglikon - sapogenin (sapogenol) i glikon - saharid. Saponini mijenjaju strukturu ćelijskih membrana, a time i epitela, čineći ih propusnijima za organske sastojke uključujući konzumirane proteine. Saponini imaju sposobnost da se vežu za holesterol, formirajući relativno stabilna jedinjenja, farmakološki aktivni. Steroidni saponini su derivati ​​spirostana ili furostana. Formirani su na steran sistemu sa bočno-cikličkim grupiranjem. Bočni dio se sastoji od 5-članog prstena i 6-članog prstena. Oba prstena su povezana spiro ugljikom C-22. Saponin steroidni derivati ​​furostana nemaju zatvoreni prsten F već alifatski lanac. Za sintezu se koriste sarsasapogenin, diosgenin, jamogenin, smilagenin, tigogenin, hegogenin. Ovi enzimi pretvaraju saponine u pregnantna jedinjenja (C-21) i androstan (C-19), koji su supstrati za sintezu muške komponente i androsterona. Za sintezu, saponini sa dvostrukom vezom između C5 i C6 su najefikasniji. Metabolička degradacija bočnog lanca steroidnog saponina (oksidacija, redukcija, dehidroksilacija, dehidracija) dovodi do stvaranja C-19. Obezbjeđivanje ove vrste prekursora androgena uz istovremeno normalizaciju crijevne mikroflore može povećati količinu proizvedenog mužjaka do 4 mg dnevno. Zahvaljujući ovom višku u krvi nastaje tzv. Slobodna muška supstanca, nevezana za proteine. Ovaj besplatni sastojak pruža metabolički efekat.Dodatak fitosterola i sekretagoga insulina (prekursora i aktivatora hidroksi izoleucina, čisti 4-hidroksi-izoleucin) sadržanih u ekstraktima crne i piskavice daje dodatnu stimulaciju rasta vezivnog i mišićnog tkiva. Pojačano lučenje insulina uzrokuje: stimulaciju sinteze glikogena i proteina, olakšavanje transporta kroz ćelijske membrane u ćelije - glukoze, aminokiselina, kalijuma i masnih kiselina, supresiju prekomerne glikogenolize, poremećenu mišićnu masu u energetskom materijalu. Jedna od najpopularnijih biljaka koja opskrbljuje steroidne saponine bio je buzdovan. Od ranih 70-ih, ove biljke se koriste za proizvodnju formula za ubrzavanje metabolizma, kao i za sekundarne i tercijarne seksualne karakteristike uključujući seksualni nagon. Razvoj fitokemikalija omogućio je da se sazna više o funkcijama pojedinih frakcija sterola, a trenutno se pomoću preciznih metoda ekstrakcije kreiraju suplementi koji sadrže frakcije koje najbolje zadovoljavaju potrebe ciljne grupe. Savremena suplementacija evoluira od biljnih ekstrakata, čije djelovanje je poznato iz tradicije herbalizma, do precizno odabranih spojeva i mješavina usmjerenih na specifične fiziološke efekte. Biosterol pripada modernoj grupi proizvoda. Rad na sastavu i potencijalu preparata pokrenut je 2004. godine. Biosterol sadrži ekstrakte iz 6 biljaka dobijenih nezavisnim tehnološkim procesima. Anabolički potencijal sredstva je veći od tradicionalnog ekstrakta mrežice.
UPUTSTVA. 1-2 kapsule dnevno, nakon obroka. Biosterol treba uzimati svakodnevno. Zbog svojih stimulativnih svojstava, sredstvo je najbolje uzimati prije 18. U dane treninga uzmite 1 kapsulu uz zadnji obrok prije treninga. Ako uzimate 2 kapsule dnevno - jedite jednu za drugom. UPOZORENJE: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu prehranu. Zapamtite da samo zdrav način života i uravnotežena prehrana osiguravaju pravilno funkcioniranje organizma i dobro zdravlje. Nemojte prekoračiti preporučene porcije za konzumaciju tokom dana. Ovaj proizvod ne smiju koristiti osobe koje su alergične na bilo koji od njegovih sastojaka. Najbolje do kraja: mjesec, godina pod bar kodom.
BILJEŠKA! Slike proizvoda služe samo u ilustrativne svrhe i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda. Zbog razlika u monitorima, boje proizvoda mogu izgledati drugačije od onih prikazanih na web stranici.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi