APPLIED ZINC/90TAB/

28,00KM

  • - Esencijalni mineral

  • - Lako apsorbira izvor

  • - Halal certificirani proizvod

  • - Doprinosi normalnoj funkciji imunoloskog sistema tokom i nakon intenzivnog fizičkog vježbanja

Cink je esencijalan mineral koji je uključen u brojne aspekte ćelijske metabolizma. Potreban je za katalizatorsku aktivnost mnogih enzima i ima ulogu u imunološkoj funkciji, sintezi proteina. Cink također podržava normalan rast i razvoj. Dnevni unos cinka je potreban da bi se održalo stanje ravnoteže jer tijelo nema specijalizirani sistem skladištenja cinka.

Primijenjena prehrana Cink je esencijalan mineral uključen u mnoge aspekte ćelijskog metabolizma i ima važnu ulogu u funkcioniranju više od 200 enzima. Neophodna je za katalizatorsku aktivnost mnogih enzima i ima ulogu u imunološkoj funkciji i unosu proteina. Cink također podržava normalan rast i razvoj. Dnevni unos cinka je potreban za održavanje stabilnog stanja jer tijelo nema specijalizirani sistem skladištenja cinka

Cink je vitalni mineral koji vaše tijelo koristi na bezbroj načina. Zapravo, cink je drugi najzastupljeniji mineral u tragovima u vašem tijelu – poslije gvožđa – i prisutan je u svakoj ćeliji organizma.

Ovaj mineral je takođe važan za zdravlje kože, sintezu DNK i proizvodnju proteina. Štaviše, rast i razvoj ljudskog organizma se u velikoj mjeri oslanja na cink, zbog njegove uloge u rastu i diobi ćelija.

Cink je takođe neophodan kako bi vaša čula ukusa i mirisa funkcionisala na prepoznatljiv način. Budući da jedan od enzima presudnih za pravilan razvoj čula ukusa i mirisa zavisi od ove hranljive materije, nedostatak cinka može smanjiti vašu sposobnost da osetite ukuse ili mirise.

Pakovanje 90tab

Serviranje 1 tab

Serviranja 90

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi