ActivLab CARBOMAX (1kg) / ugljikohidrati

18,00KM

Složeni ugljikohidrati
Bogat je sa vitaminima i mineralima
Konzumirati prije, tokom i nakon treninga

ACTIVLAB - CarboMax
Ako se penjete, vozite bicikl, trčite ili radite bilo koju drugu fizičku aktivnost, znate da gubitak energije nije nov ili rijedak. Naprotiv, takav kontinuirani napor neizbježno dovodi do nedostatka snage. Kada se to dogodi, nećete moći nastaviti trud na željenom nivou, što će vam zauzvrat otežati postizanje ciljeva treninga iz snova. U takvoj situaciji neophodno je da se organizmu obezbjedite ugljene hidrate, najvažnija energetska komponenta, a to možete učiniti na jednostavan i ukusan način – dodavanjem Carbomaxa iz Activlab-a u svoju ishranu.

Gainer efekti
Tokom intenzivnog vježbanja tijelo troši mnogo energije. Zato je toliko važno da se organizmu obezbedi ugljikohidrati – nesumnjivo najvažnija energetska komponenta. Tijelo ih skladišti u maloj količini u mišićima i jetri (u obliku glikogena). Kao rezultat vježbanja, srce i skeletni mišići imaju koristi od njih. Ugljikohidrati su također jedini izvor energije za nervne ćelije i eritrocite. Međutim, ljudski organizam ima samo male rezerve ugljikohidrata, koji se vrlo brzo troše kao rezultat aktivnosti visokog intenziteta. Kapacitet vježbanja se gubi direktno proporcionalno smanjenju ugljikohidrata u tijelu. Cijeli proces je uzrok katabolizma mišića. Zbog toga je za pravilno funkcioniranje organizma, razvoj mišića i poboljšanje rezultata jako važno u ishranu unijeti ugljikohidrate, na primjer u obliku gejnera, kao što je CarboMax iz Activlab-a.

Ugljikohidrati za masu
U sportu se ugljikohidrati s različitim glikemijskim indeksom koriste za opskrbu tijela energijom. Ove vrste proizvoda brzo nadoknađuju nivo glukoze i dovode do dugoročnog balansiranja glukoze u krvi. Zahvaljujući tome, tijelo dobija ogroman poticaj energije, a ujedno je i energetski osigurano u daljnjim fazama rada. Gejneri se koriste u dvije svrhe. Tokom treninga, Carbo Max nadopunjuje vitamine, minerale i energiju, a nakon treninga brzo obnavlja energetske rezerve i sprječava katabolizam.

Pakovanje: 1kg

Serviranje: 30g

Serviranja: 33

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi