UNS PURE ALC 200g (ACETYL- L- CARNITINE)

49,00KM

Ubrazava oporavak nakon treninga
Ubrzava metabolizam
Sagorjeva masnoće
Poboljšava izdržljivost

ALC - ACETYL L-CARNITINE - je dijetetski dodatak u obliku praha koji ne sadrži nikakve dodatne supstance.

Proizvod se preporučuje za svakodnevnu upotrebu. Posvećen ljudima koji rekreativno i profesionalno treniraju sve sportove.
Čist sirov materijal (bez ukusa), koji se odlikuje svojim specifičnim ukusom i mirisom.

Acetil L-karnitin se proizvedi u ćelijama ljudskog tijela, a naročito u mitohondrijama, enzimom karnitin acetiltransferaze (CAT). Učestvuje u mnogim metaboličkim ciklusima, na primjer u oksidaciji masnih kiselina i proizvodnji energije. Takođe može biti donor acetil u reakciji acetil-koenzimuma (acetil-CoA). Vjerovatno to može biti i molekularni chaperone koji omogućava pravilno formiranje novih sintetizovanih proteinskih lanaca i utiče na njihove funkcije u poređenju sa "normalnim" L-karnitinom, njegov acetilni derivat ima mnogo jači efekat na centralni nervni sistem.

Acetil L-karnitin (ALC, ALCAR) je acetilovani oblik supstance karnitin poput vitamina. Dodaci acetil L-karnitina namenjeni su osobama koje planiraju smanjivanje tjelesne masti, starijih ljudi koji imaju tendenciju poremećaja memorije i svih fizički i psihički aktivnih, pod uticajem stresa i štetnih faktora životne sredine. Acetil L-karnitin smanjuje umor i njegov senzibilitet, pospješuje proces smanjenja masti.

Acetil L-karnitin je prisutan u malim količinama u hrani, posebno u mesu. Zbog svog malenog sadržaja u hrani, najbolje je rješenje za dijetetske suplemente.

Upustvo za upotrebu:
Serviranje 1 g (1i ½ mjerice) rastvoriti u 200 ml vode ili sokova. Koristite jednom dnevno.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi