FA ICE HYDRO AMINO (480g) /30serv/

65,00KM

Trenutno nema na zalihi


-Poseban efekat hlađenja EVERCOOL  daje osjećaj svježine i boljeg disanja.
-Maksimalna doza magnezijuma.
-Ukusan i osvježavajući okus.

Proizvod koji sadrži esencijalne aminokiseline (EAA), aminokiseline razgranatog lanca (BCAA), L-glutamin, citrulin namijenjen fizički aktivnim osobama.

EAA (esencijalne aminokiseline)
Od 20 aminokiselina koje su nam poznate, njih 9 brojimo kao esencijalne odnosno one koje naše tijelo ne može samo stvoriti (sintetizirati) nego ih svakodnevno moramo unositi izvana (prehranom).

BCAA označava tri aminokiseline: leucin, izoleucin i valin. Sve tri su esencijalne aminokiseline, što znači da ih tijelo ne može samo proizvesti. Pa je potrebno njihovo unošenje kroz hranu i/ili dodatke prehrani.

L-glutamin je jedna od 22 aminokiseline i klasificirana je kao egzogena aminokiselina. Egzogene aminokiseline su one koje naše tijelo može samo proizvesti, što znači da ih ne moramo unositi hranom. Međutim, postoji problem jer trenutna sinteza glutamina u tijelu nije dovoljna, a tome ima uzrok mnogo varijabli (stres, ozljede, bolest..) što uzrokuje da se nedostaci l-glutamina u tijelu često javljaju.

L-citrulin je neesencijalna aminokiselina koja se u našoj prehrani nalazi samo u maloj količini. Naći ćemo ju naprimjer u lubenici. Unatoč tome ima važnu ulogu u mnogim biološkim procesima. Interesantno je da citrulin ne postaje direktno dušikov oksid. Bubrezi pretvaraju L-citrulin u aminokiselinu L-arginin i kasnije u dušikov oksid. L-citrulin koristi se za povećanje produktivnosti sportaša te kao kardio-vaskularni prehrambeni dodatak.

Visoke doze i savršeno odabrane porcije aminokiselina neophodni su za normalan protok energije tokom intenzivne fizičke aktivnosti.


Maksimalna doza magnezijuma (375 mg u 1 porciji), koja pomaže u smanjenju umora, a također doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma. Magnezijum pomaže u održavanju normalne ravnoteže elektrolita, normalne funkcije nervnog sistema i mišića. Takođe doprinosi sintezi proteina.

Savršeno je rastvorljiv, što garantuje 100% zadovoljstvo pripremljenim napitkom.


Pakovanje: 480g
Serviranje:16g
Serviranja: 30

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi