FA 3R (400g) / aminokiseline /

50,00KM

-FA VIVA 3R formula dodatka je višesastojna kompozicija aminokiselina u obliku  rastvorljivog praha osvježavajućeg i voćnog okusa.
-Formula pomaže obogatiti svakodnevnu prehranu najvažnijim esencijalnim aminokiselinama (BCAA i EAA kompleksi), L-glutaminom i komponentama prije treninga (beta-alanin i taurin), upotpunjenim niacinom i vitaminom B6.

Aminokiseline su organske molekule koje izgrađuju proteine (bjelančevine), a dobivaju se njihovom hidrolitičkom razgradnjom. Riječ je o prirodnim spojevima koji u prirodi rijetko dolaze u slobodnom stanju. Postoje i aminokiseline koje ne ulaze u sastav bjelančevina (neproteinske aminokiseline).
Bjelančevine izgrađuje svega dvadesetak vrsta aminokiselina. Ljudsko tijelo koristi aminokiseline kako bi izgradilo proteine koji sudjeluju u razgradnji hrane, rastu stanica, zacjeljivanju tkiva (osobito mišića, kože, kose i kostiju) i u mnogim drugim tjelesnim funkcijama.
Aminokiseline tijelo može koristiti i kao izvor energije. U nastavku članka pročitajte koje su esencijalne i neesencijalne aminokiseline te zašto nam služe.
Koje su prednosti sastojaka FA 3R?
- kombinacija najvažnijih aminokiselina za početnike i profesionalne sportiste,
- leucin može biti vrijedan element u procesima sinteze i translacije mišićnih proteina
- proizvod koji obogaćuje svakodnevnu prehranu esencijalnim proteogenim amino kiselinama (uključujući BCAA, EAA, L-glutamin),
- beta-alanin sadržan u proizvodu može imati ergogeno djelovanje i prekurso je karnozina– dipeptida sa puferskim svojstvima u skeletnim mišićima
- Niacin i vitamin B6 blagotvorno djeluju na smanjenje osjećaja umora i umora, pravilno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje optimalnog energetskog metabolizma
- preko 8,5 g esencijalnih aminokiselina u jednoj porciji,
- kompleksna kombinacija BCAA, EAA, L-glutamina i mnogih endogenih aminokiselina,
- dodatni sastojci prije treninga (beta-alanin i taurin),
- regeneracija, oporavak i obnova mišića nakon iscrpljujućeg napora,
- formulisano sa vitaminima B grupe za pomoć tokom perioda povećane mentalne i fizičke aktivnosti,
- laka rastvorljivost i nevjerovatni ukusi za pravi užitak i osvježenje,
- formula bez šećera – idealna za one na dijeti i bore se sa masnim tkivom,
- idealna podrška za različite oblike fizičke aktivnosti kao što su bodibilding, triatlon, trčanje ili fudbal.
Ukupno postoje 23 vrste proteinskih aminokiselina i više od 100 prirodnih neproteinskih aminokiselina. Od proteinogenih aminokiselina 9 je esencijalnih, 11 neesencijalnih i 3 koje se ne nalaze u ljudskom tijelu, ali ih nalazimo u biljkama i drugim organizmima.
Dvadeset osnovnih aminokiselina dijelimo na esencijalne i neesencijalne. Esencijalne su one koje naše tijelo ne može samostalno proizvesti i koje treba unositi prehranom. Stoga neesencijalnima nazivamo one koje naše tijelo može sintetizirati.
Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) su tri esencijalne aminokiseline: leucin, izoleucin i valin. One imaju alifatske bočne lance s granatom u njihovoj atomskoj strukturi. BCAA aminokiseline čine 35% esencijalnih aminokiselina u našim mišićima.
Pakovanje:400g
Serviranje:10g
Serviranja:40

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi