UNS PURE TAURINE 300g (100serv)

22,00KM

- Poboljšava učinkovitost i vrijeme reakcije
- Potpomaže inzulin
- Pomaže u sprečavanju dijabetesa
- Povećava proizvodnju energije

L- TAURINE - je dijetetski dodatak u obliku praha koji ne sadrži nikakve dodatne supstance.To je čista sirovina bez ukusa, koja se odlikuje specifičnim ukusom i mirisom.

Obezbeđuje 3g L-TAURINA u dnevnom serviranju. Proizvod se preporučuje za svakodnevnu upotrebu. Posvećen ljudima koji rekreativno i profesionalno treniraju sve sportove.

Taurin pripada grupi biogenih amino kiselina. To je organska aminokiselina koja se javlja u ljudskim tkivima. Najveće količine taurina nalaze se u srcu, skeletnim mišićima, mozgu i retini očiju. Proces sinteze taurina se odvija uz učešće dvije druge aminokiseline: cisteina i metionina. Karakteristike ljudskog tijela za nezavisnu sintezu su ograničene, pa je zbog toga ponekad neophodno njegovo dopunjavanje.

Taurin je proteinska amino kiselina, što znači da ne proizvodi proteine ljudskih mišića. Pojavljuje se u slobodnom stanju u tkivima i krvotoku, a njegova koncentracija u tijelu je 1/1000 tjelesne mase. Velika uloga taurina u regulisanju brojnih funkcija tijela.

Taurin ima još jednu važnu osobinu koja je odlučivala o popularnosti ove aminokiseline među sportistima ona inhibira procese katabolizma u mišićima i intenzivira anabolizam. Zahvaljujući onima koji vežbaju, lakše je graditi mišićno tkivo i regenerirati tijelo nakon napornog treninga.

Upustvo za upotrebu:
Serviranje 3g (1/2 mjerice) rastvoriti u 200 ml vode ili soka. Koristite jednom dnevno.

Pakovanje:300g

Serviranja:100

Serviranje 3g

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi