UNS PURE MAGNESIUM CITRATE 200g(266serv)

32,00KM

Karakterisitke:
-Pomaže u pravilnom funkcionisanju mišića,
-Pomaže u pravilnom funkcionisanju nervnog sistema,
-Održava odgovarajuće psihološke funkcije,
-Učestvuje u pravilnoj sintezi proteina,
-Održava ravnotežu elektrolita u organizmu,
-Proizvod je 100% čist.


MAGNESIUM CITRATE - je dijetetski dodatak u obliku praha koji ne sadrži nikakve dodatne supstance.

Obezbjeđuje 750 mg magnezijum citrata u dnevnom serviranju, što doprinosi 200% referentne vrednosti unosa u gore navedenom sastojku.
Proizvod se preporučuje za svakodnevnu upotrebu. Posvećen ljudima koji rekreativno i profesionalni treniraju sve sportove.

Magnezijum se u organizmu nalazi u kostima (60%) i serumu, te učestvuje u nizu enzimskih procesa (Krebsov ciklus, sinteza proteina i nukleinskih kiselina). Učestvuje u stvaranju energije (ATP), transportu glukoze u ćelije i neuromuskularnom prenosu nadražaja. Važan je i u procesu zgrušavanja krvi te za relaksacijsku fazu mišićne aktivnosti. Nedostatak magnezijuma primećen je kod nastanka srčanih aritmija, slabije regulacije krvnog pritiska, kongestivnog zastoja srca, prolapsa mitralne valvule i poremećaja periferne cirkulacije. Magnezijum sprečava nakupljanje kalcijuma u mekim tkivima, npr. bubrezima ili krvnim sudovima, čime smanjuje mogućnost razvoja bubrežnih kamenaca i ateroskleroze. Nalazi se i u anti-stres hormonima nadbubrežne žlijezde. Magnezijum u obliku citrata osigurava povećanu iskoristivost magnezijuma u organizmu


Upustvo za upotrebu:
Serviranje 750 mg (1 mjerica) rastvoriti u 200 ml vode ili soka. Koristite jednom dnevno.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi