UNS COLLAGEN (90tabs) KOLAGEN

30,00KM


-3 g kolagena hidrolizata po porciji.
-Izvor biološki aktivnih peptida.
-Visoka bioraspoloživost i probavljivost.

UNS COLLAGEN je specijalni dodatak ishrani u tabletama. Sadrži koncentriranu dozu kolagen hidrolizata, koji pospješuje regeneraciju i pravilno funkcioniranje koštanozglobnog sistema. Posvećen aktivnim ljudima fizički izloženim preopterećenjima i stresu, traume organa i zglobova kao profilaksa degenerativnih promjena.
Kolagen je glavni protein vezivnog tkiva, a suplementacija može igrati važnu ulogu na putu za održavanje zdravlja zglobova. Dokazano je da konzumiranje kolagena doprinosi oporavku povrijeđenih područja.

Budući da kolagen u našem tijelu ima vrlo važnu ulogu, vrlo je poželjan sastojak i kozmetičkih proizvoda i dodataka prehrani.
Naše tijelo kolagen proizvodi samo, ali nakon 20. godine u tijelu se proces nastajanja kolagena uspori. To se prvo primijeti na koži koja postaje suha i opala, pojave se bore, nokti postanu krhki i lomljivi, a kosa tanja. Pad kolagena u tijelu odražava se i u otežanom kretanju, jer se smanjuje količina kolagena u zglobnoj hrskavici i tetivama te u mišićnim vlaknima, koja postaju sve manje elastična, a mišićna se masa počinje smanjivati.

Proizvodnja kolagena UNS visoke kvalitete, je modifikovan kontroliranom enzimske hidrolize. Ovaj proces daje proizvod visoke vrijednosti funkcionalan, a povećana je i bioraspoloživost prisustvom biološki aktivnih peptida. Oni predstavljaju mješavinu različitih dužina lanca aminokiselina, koji kada se proguta, može komunicirati sa receptorima u tijelu, koji kontroliraju mnoge fiziološke procese.

Kao što je prikazano u brojnim studijama, kolagen peptidi koji se sastoji od hidrolizata aktivno smanjiti percepciju boli kod bolesnika s osteoporozom i reumatizma, utiče istovremeno poboljšati fitness, mobilnost i regeneraciju zglobova. Klinička ispitivanja su pokazale svoje efekte na stimulaciju mineralizacije, povećanje gustoće kostiju.


Upustvo za upotrebu:
Jedano serviranje (3 tablete) progutati sa malo vode. Uzimati ujutro, prije obroka. Nemojte prekoračiti preporučene doze za potrošnju.

Pakovanje:90 kapsula

Serviranje: 3 kapsule

Serviranja: 30

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi