YAMAMOTO Goji (30 Capsula)

12,00KM

Goji bobice možemo definirati kao pravi prirodni koncentrat fitoaktivnih tvari dostupnih našem zdravlju. 

Ako se konzumiraju u prekomjernim količinama, oni zapravo mogu izazvati osjećaj sitosti i nedostatka apetita, osim što potiču komplikacije kod osoba koje pate od crijevnih poremećaja (poput proljeva), zbog urođenih laksativnih svojstava.

Goji se nazivaju i "plodom dugog života"; ili "plod dugog života"; od Tibetanaca, koji su od davnina poštovali njegove prehrambene i zdrave osobine u stanju da organizmu donesu konkretne koristi.

Još jedna prirodna "super hrana", pravi energijski multivitaminski bazen koji su nam podarili orijentalni lijekovi, odnedavno cijenjeni kao nutritivno sredstvo u "preventivnom" ili lijeku protiv starenja, kao i u sportu.

Tržište dodataka prehrani doslovno je bombardirano multivitaminima, s obzirom na to da su mnogi sintetički proizvodi koji opskrbljuju vitamine "stvorene u laboratoriji". Prema posljednjem prehrambenom istraživanju, „prirodni“ vitamini su poželjniji od sintetičkih jer oni „govore istim jezikom“ kao i naše tijelo.

Goji je zaista prirodni koncentrat spreman za optimalnu apsorpciju u trenucima potrebe. Goji sadrži vitamin A i C, sve B vitamine i ostale u količinama u tragovima, mineralne soli, 18 različitih aminokiselina, sterola i biljnih masnih kiselina, flavonoide i karotenoide. Brzo obnavljaju zalihe vitamina i mineralnih soli, kao i pruža širok spektar korisnih hranjivih sastojaka za zdravlje organizma, posebno u određeno vrijeme ili periode kojima smo podvrgnuti, od sezonskih promjena do raznih vrsta stresa, ali i kao podrška neuravnoteženoj prehrani.

Goji je jedno od najbogatijih plodova antioksidansima na svijetu, s vrlo visokom vrijednošću, i zbog toga je jedno od najcjenjenijih super plodova lijeka protiv starenja.

Goji bobice su plodovi koje proizvode dvije različite sorte grmlja iz porodice Solanaceae (koja uključuje biljke poput patlidžana, duhana, čilija, petunije, krumpira, rajčice i mnogih drugih), naime Lycium barbarum i Lycium chinense, domaće iz Tibeta i umjerene regije Kine, iako su bobice Goji veoma popularno voće širom Azije. Uzgajaju se hiljadama godina i smatraju se bitnim elementom tradicionalne kineske medicine, poznate i kao Lycium Berry (iz Lycijuma Barbarum). Crveno-narančaste boje, promjera 1-2 cm i nekoliko spljoštenih sjemenki Prisutna unutar njega, bobicu Goji konzumiraju masovno, u tisućama generacija, stanovnici proizvodnih područja kao što su područje Himalaje, Kine i Mongolije, s uvjerenjem da očuvaju zdravlje jamčeći dugovječnost život (čak i Koreja, Japan i Vijetnam uvelike ga koriste, u terapeutske i kulinarske svrhe).

U prošlosti su pojedinci kojima je preporučeno da ih konzumiraju bili oni koji su patili od dijabetesa, groznice, visokog krvnog pritiska, ali i problema sa vidom zbog starosti. Nadalje, njegova upotreba bila je vrlo važna i u liječenju jetrenih bolesti, neplodnosti, bolova u trbuhu, suvog kašlja, umora i glavobolje. Jedna od mnogih "panaceja" orijentalnih lijekova, ali sa stvarnim potencijalima za poboljšanje zdravlja koji su je i danas održavali relevantnom i osigurali njeno širenje u zapadni svijet.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi