ActivLab MSM 150g

30,00KM

Za bolove u zglobovima
Učinkovito djelovanje kod osteoartritisa
Pomoć pri psorijazi i drugim kožnim problemima
MSM je uz kožu također važan i za rast zdrave kose i noktiju

MSM Activlab Pharma - je organsko jedinjenje sumpora koje se pojavljuje u hrani: sveže voće, povrće, proizvodi od žitarica i mleko. Učestvuje u procesu izgradnje silfhidrilnih veza i stvaranju jedinjenja neophodnih za funkcionisanje vezivnog tkiva. To je izvor bioaktivnog, vrlo apsorbirajućeg organskog sumpora. U ovom biološki aktivnom obliku, ovaj element se javlja prirodno.

Sumpor je dio mnogih biološki aktivnih spojeva, uključujući i vitamine. U tijelu igra strukturalnu ulogu; je neophodan za proizvodnju jedinjenja od suštinskog značaja za pravilno funkcionisanje vezivnog tkiva - mukopolisaharida (npr. hijaluronska kiselina).

MSM je uobičajena komponenta dijetetskih dodataka, posebno za zglobove.

MSM je jedinjenje sa odličnim profilaktičkim i terapeutskim svojstvima: detoksikacija i detoksikacija organizma, rekonstrukcija tkiva, ublažavanje bolova u mišićima, glavobolje, bol u leđima, efikasno jača oslabljene ćelije, pomaže u borbi protiv osteoporoze, takođe pokazuje antiparazitske aktivnosti i inhibira procese uništavanja kolagena.

MSM se uglavnom koristi u profilaktičke i terapeutske svrhe, i što je najvažnije, nisu primijećene nikakve uznemirujuće nuspojave povezane s upotrebom ovog dodatka.

Za koga?
Za osobe sa povredama zglobne hrskavice
pomoć u rekonstrukciji tkiva
Djeluje kao pomoćno sredstvo u liječenju reumatoidnog artritisa
Kako koristiti?
5 g (1 lopatica) rastvorite u 250 ml vode. jednom dnevno

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi