Akcija!
UNS ISO WHEY (750g) + UNS BCAA 2:1:1 (250g)

UNS ISO WHEY (750g) + UNS BCAA 2:1:1 (250g)

49,00KM

64,00KM

Iso Whey (750g) protein i Bcaa 2:1:1 (250g) aminokiseline po vrtoglavo povoljnoj cijeni. Ovi su suplementi ključna uloga za rast i održavanje mišične mase.

ISO WHEY - je dodatak ishrani u prahu, mješavina koncentrata (WPC) i izolata (WPI) i proteina sirutke.

Proizvod je namijenjen sportistima svih disciplina, sportistima i amaterima, pre svega entuzijastima snage i telesnih sportova, kao dopuna ishrani u visokokvalitetnim proteinima. Pogodan je za konzumiranje i tokom izgradnje mišićne mase i tokom smanjenja masnog tkiva. Takođe može biti dragocijena komponenta mršavljenja ishrane ljudi sa manje fizičke aktivnosti.
Protein kao jedan od najvažnijih sastojaka ispunjava niz važnih bioloških funkcija. Doprinosi rastu i održavanju mišićne mase i ima direktan uticaj na održavanje zdravih kostiju.

Proteini sirutke su najvredniji izvor proteina za ljudsko tijelo. Kao rezultat probave, tzv biološki aktivni peptidi koji su u interakciji s receptorom tijela, utječući na mnoge metaboličke procese. 

Od svih proteina, oni imaju jedan od najviših pokazatelja tzv efikasnost unosa proteina (PER 3.2), demonstrirajući njihovu nevjerovatnu ali prije svega stvarnu učinkovitost u izgradnji mišićnog tkiva.

Preporučeni dnevni unos:
Doza - 30 g (1,5 kašike) rastvori se u 150 ml obranog mlijeka ili vode.

UNS BCAA INSTANT EXTREME je dijetski suplement visoke razgradivosti u vodi, koja rezultira iz koncentrisane veze razgranatog lanca aminokiselina (BCAA) - L-leucin, L-izoleucin i L-valin u omjeru 2:1:1, u kojoj koncentracija iznosi čak 90%. Ova formula je dizajnirana za sportiste za povećanje čiste mišićne mase i snage skeletnih mišića, ali također efikasno ubrzava oporavak nakon treninga.

U ljudskom tijelu, BCAA se javlja prvenstveno u mišićnom tkivu, gdje one čine više od 35% ukupne težine. Njihov kombinovani učinak anaboličkih efektivnosti podstiče rast mišića. Osim toga, one služe kao izvor energije za rad mišića u slučaju nedostatka glikogena u mišićima.

BCAA ne samo da spriječavaju katabolizam, nego i stimulišu sintezu proteina u mišiće. Indirektno utiču na proizvodnju ključnih anaboličkih hormona, odnosno testosterona i inzulina.

L-leucin se koristi kao međučelijski signalizator, mijenja čitanje gena i uključuje stanje organizma od anabolizma, tako da ima 10 puta veću sposobnost da stimuliše sintezu mišićnih vlakana nego bilo koja druga aminokiselina.

Upustvo za upotrebu:

1 serviranje (2 mjerice = 10 g) otopiti u 200 ml vode.
Na dan treninga - 1 doza prije treninga i 1 dozu poslije treninga.
U danima bez treninga - 1 dozu ujutro, prije obroka.
Konzumirati odmah nakon pripreme.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi