UNS C-1000 165g(150serv)

20,00KM

30,00KM

Karakteristike:
-Pomaže u održavanju pravilnog funkcionisanja imunološkog sistema tokom i nakon intenzivnog vježbanja,
-Pomaže u pravilnoj proizvodnji kolagena kako bi se obezbjedilo pravilno funkcionisanje krvnih sudova, kostiju, hrskavice,
-Doprinosi smanjenju umora,
-Pomaže u regeneraciji smanjenog oblika vitamina E,
- Vitamin C povećava apsorpciju željeza.

C-1000 je dijetetski dodatak u oblika praha sa okusom limuna.
Sadrži zaslađivač.

Vitamin C nije samo za prehladu - čuva vid, olakšava mršavljenje, obnavlja kožu, pomaže protiv alergija.

Svestrani vitamin - poznat i kao aksorbinska kiselina - uključen je u proizvodnju hormona, neurotransmitera (prijenosnika živčanih impulsa) i kolagena (vezivnog vlakna koje tkivu daje čvrstoću i gipkost).

Snažan antioksidans
Aksorbinska kiselina snažan je antioksidans što znači da štiti stanice od slobodnih radikala, otpadnih produkata metabolizma koji, ako se prekomjerno nakupljaju u tijelu, mogu izazvati brže starenje stanica i nastanak različitih bolesti, uključujući i rak. Primjerice, količina slobodnih radikala može se povećati zbog cigareta, alkohola, nepravilne prehrane, onečišćenog okoliša, prekomjernog izlaganja suncu...

Vitamin C pospješuje apsorpciju željeza i kalcija, važan je za ravnotežu vitamina A, aktivira folnu kiselinu (vitamin B9), obnavlja zalihe vitamina E.
Pomaže protiv alergija tako što potiče razgradnju histamina koji nastaje tijekom alergijske reakcije, a izaziva simptome poput suzenja očiju, svrbeža i oticanja sluznice.
Olakšava mršavljenje jer sudjeluje u proizvodnji karnitina, molekule proteina koja potiče sagorijevanje masti u energiju.
Važan je za dobar vid - visoke koncentracije vitamina C nalaze se u leći oka i suznoj tekućini.

Proizvod C-1000 dopunjuje ishranu sa vitaminom C, koji pomaže u održavanju pravilnog funkcionisanja imunološkog sistema tokom i nakon intenzivne fizičke vježbe.


L-askorbinska kiselina igra važnu ulogu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Intenzivira apsorpciju gvožđa od hrane i regeneraciju još jednog važnog antioksidanta koji je vitamin E (vitamin mladosti).

Upustvo za upotrebu:
Serviranje od 1.1 g (1 mjerica) rastvoriti u 200 ml vode. Koristite jednom dnevno.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi