UNS X-ELECTROLYTE 20 tabl. ELEKTROLITI

5,00KM

Karakteristike:
-Efektivno apsorbovanje.
-Sprečava zakiselenje tijela.
-Pospješuje visoke performanse.
-Održava metabolički balans.

UNS X-ELECTROLYTE - ELEKTROLITI je dodatak ishrani, u obliku rastvorljivih šumećih tableta sadrži 5 glavnih elektrolita, odnosno:Natrijum, kalijum, klorid, kalcij i magnezij. Razvijen je tako da efikasno dopunjuje gubitke i smanjenje elektrolita uzrokovanih povećanom fizičkom aktivnošću.

UNS Formula X-ELECTROLYTE svom sastavu odražava proporcije minerala izlučuje u znoj tijekom vježbanja. Povećana fizička aktivnost dovodi do prekomerne proizvodnje toplote u tijelu, što dovodi do povećanja tjelesne temperature. Kao rezultat, postoje značajni troškovi energije, deficit vode i makro- i mikroelementi. Dobro izbalansirana ishrana dopunjena pravilnim programom dodataka može znatno poboljšati rezultate obuke.

Natrijum je glavni kation i hlor anjon ekstracelularnog prostora. Kalijum se nalazi unutar ćelija. Iz pravilnog sadržaja ovih elemenata u tijelu i njihove distribucije zavise. Upravljanje vodom i ravnoteža kiselina, kao i normalne funkcije ćelija nerva i mišića, uključujući i miokard.

Natrijum ubrzava apsorpciju vode u crjevima, stimulirajući bolju hidrataciju. Sadržan u UNS X-ELECTROLYTE kalijum učestvuje u sintezi visokoenergetskih jedinjenja kao što su ATP i fosfokreatin i pospješuje regeneraciju glikogena. To takođe utiče na anaboličku sekreciju insulina od strane pankreasa i ćelijskog transporta glukoze.

Kalcij je aktivator mnogih enzima, uključujući i lipaze koristi masti kao izvor energije za mišićni rad. Magnezij dok, pored toga, kalij je najvažniji intracelularni kation, aktivirajući učinak od oko 300 enzima. Najvažnije funkcije magnezijuma uključuju njegovo učešće u procesima sinteze i razgradnje visokoenergetskih jedinjenja, uglavnom ATP-a, što određuje snadbjevanje energijom za rad mišića.

Bilansna kiselina igra važnu ulogu u održavanju metaboličke ravnoteže. Ako se trajno potresa, dolazi do hronične acidifikacije. Prekomjerna kiselina je jedan od najčešćih i najhumanijih faktora koji utiču na ljudsko tijelo. Recept UNS X-ELECTROLYT koristi citrat i bazične minerale u vidu karbonata, što dalje stimuliše održavanje odgovarajuće ravnoteže kiselina-bazne na celularnom nivou.

Upustvo za upotrebu:
Tableta se rastvara u (200 ml) hladne vode.
Dozvoljena količina za dan: 6 tableta.
Ne premašite preporučenu dnevnu dozu.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi