HIRO.LAB ZINC/120TAB/

30,00KM

Podržava pravilno funkcionisanje imunološkog sistema
Stimuliše rast i rad mišića
Podržava kognitivne funkcije i funkciju mozga
Ima važnu ulogu u transformaciji ugljikohidrata i reguliše sintezu proteina
Podržava tijelo u procesu mineralizacije kostiju i podržava regeneraciju

Cink marke Hiro.Lab je suplement u tabletama u obliku glukonata koji se jako apsorbira, koji je jedan od najpopularnijih oblika cinka. Dnevna doza ovog sastojka za odraslu osobu je 10 mg, ali zbog njegove važne uloge vrijedi uzeti nešto veću dozu. Iz tog razloga, Hiro.Lab je kreirao "savršenu dnevnu dozu" od 15 mg čistog cink glukonata po tableti. Takva koncentracija zadovoljava maksimalnu potražnju i ne prelazi sigurne standarde. Hiro.Lab Zinc je dizajniran da podrži vaše tijelo u procesima neophodnim za svakodnevno funkcionisanje.

Cink je mineral sa značajnom i raznolikom ulogom u organizmu, prisutan je u svim tkivima u tijelu. Riječ je o elementu koji je neophodan za normalan rast i razvoj, kognitivne funkcije, očuvanje plodnosti, zacjeljivanje rana i pravilnu funkciju imunološkog sustava. Cink doprinosi očuvanju zdravih kostiju, vida, kose, kože i noktiju.

Potrebe za cinkom mogu se povećati kod ljudi sa slabom apsorpcijom hranjivih tvari (probavne bolesti), vegetarijanaca (potreba za cinkom može se povećati i za 50 % jer prehrana sadrži više fitinske kiseline koja ograničava bioraspoloživost cinka) i alkoholičara (etanol sprječava apsorpciju cinka).

Uputstvo za upotrebu:
Popiti jednu tabletu tokom dana poslije obroka.
Pakovanje 120tab
Serviranje 1 tab
Serviranja 120

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi