YAMAMOTO COENZYME Q10 (60tab)

40,00KM

Yamamoto® Nutrition Coenzyme Q10 je dodatak prehrani koji osigurava 200 mg koenzima Q10 po dnevnoj dozi.


Koenzim Q10 kao lijek?
Koenzim Q10 koriste mnogi liječnici diljem svijeta usmjereni na prirodnu, nutricionističku i ortomolekularnu medicinu za liječenje mentalnih funkcija. Naime, koenzim Q10 pomaže kod Alzheimerove bolesti i shizofrenije. Također pomaže u borbi protiv pretilosti, gljivičnih infekcija kandidom, multiple skleroze i dijabetesa.

Druge bolesti kao što su parkinsonova bolest, bolesti srca i krvnih žila i migrene, povezane su sa smanjenom sposobnošću tijela (ili dijelova tijela) da pretvore hranu u energiju i koenzim Q10 itekako pomaže.

Čini se da je koenzim Q10 ogroman korak u liječenju i prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Studija provedena tijekom 6 godina uz pomoć znanstvenika sa sveučilišta u Texasu pronašla je da pacijenti oboljeli od kongestivnog zatajenja srca uz terapiju koenzimom Q10 pored uzimanja lijekova imaju 75% veću vjerojatnost preživljenja uspoređujući sa 25%-tnim preživljenjem pacijenata samo na običnoj terapiji lijekovima.

Slična studija Sveučilišta u Texasu u suradnji sa Centrom za bolesti odraslih osoba iz Japana pokazala je kako koenzim Q10 snižava krvni tlak bez lijekova i kroz promjenu prehrane.

Pored borbe protiv bolesti srca i krvnih žila koenzim Q10 pokazao se učinkovit u smanjenju smrtnosti kod eksperimentalnih životinja kod kojih su inducirani tumori i leukemija.

Neki doktori pacijentima preporučuju koenzim Q10 za smanjenje posljedica kemoterapije.

Koenzim Q10 se naširoko upotrebljava u Japanu. Više od 12 milijuna ljudi u Japanu uzima koenzim Q10 prema preporuci liječnika za liječenje bolesti srca i krvnih žila (jača srčani mišić), visokog krvnog tlaka i pojačanje imunološkog sustava. Istraživanja u japanu su pokazala da koenzim Q10 također pomaže kod poravnanja želuca i dvanaesnika, a može pomoći i kod ulcera dvanaesnika.

Količina koenzima Q10 u organizmu se smanjuje sa starošću, tako da je poželjno uzimanje koenzima kao dodatka prehrani, a posebno kod osoba preko 50 godina starosti.

Izvori koenzima Q10 u hrani
Skuša, losos i srdela sadrže najveće količine koenzima Q10, pa je logičan učinak mediteranske prehrane u prevenciji i liječenju bolesti srca i krvnih žila. Koenzim Q10 može se također naći u govedini, kikirikiju i špinatu.

Obično u hrani konzumiramo između 10 i 15 mg dnevno, uglavnom iz ribe i mesa. Vegetarijanci bi trebali biti oprezni jer je njihov unos koenzima manji od optimalnog i trebali bi razmotriti uzimanje koenzima Q10 kao dodatka prehrani, kao i starije osobe.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi