Novo
YAMAMOTO L-Tyrosina (30tab)

YAMAMOTO L-Tyrosina (30tab)

25,00KM

Tirozin nije "biokemijski" definiran kao "esencijalna" aminokiselina u odrasloj dobi (to može postati u uvjetima nedostatka fenilalanina), ali je i dalje ključan za ljudski organizam.

Osim što se dobiva iz hrane, tirozin se zaista može sintetizirati iz fenilalanina jednostavnim dodavanjem hidroksilne grupe (OH) u njegov aromatični prsten. Tirozin je početna aminokiselina za sintezu osnovnih neurotransmitera, kao što su dopamin, adrenalin i noradrenalin. Ove dvije posljednje supstance su vrlo važne za proces prilagodbe našeg tijela na intenzivne i nagle psihofizičke stresove, podržavajući naše raspoloženje i poboljšavajući depresivna stanja i anksioznost. Stoga, povećanjem razine epinefrina, norepinefrina i neurotransmitera dopamina, tirozin uspijeva utjecati na širok raspon procesa i funkcija u tijelu, posebno one koji su uključeni u funkcije povezane s budnošću, pažnjom i raspoloženjem. 

Iz tog razloga možemo definirati tirozin kao aminokiselinu sa "adaptogenim" efektima, koja se koristi (među različitim aktivnostima u koje je uključena) posebno za poboljšanje reakcije tijela na razne vrste stresova koje tijelo svakodnevno doživljava osnova. L-tirozin može pomoći sportašima da izbjegnu probleme koji nastaju pretjeranim treningom, jer njegova svojstva omogućavaju uravnoteženje tjelesnog i mentalnog umora i poboljšavaju osjećaj dobrobiti i koncentracije.

Štaviše, L-tirozin je koristan za zaštitu integriteta kože, jer je melanin derivat L-tirozina. Ako u tijelu ima malo melanina ili mu nedostaje melanina, obrana kože može biti ugrožena. Melanin, koji dolazi iz L-tirozina i kemijski reagira na sunčevoj svjetlosti, pomaže u stvaranju zaštitnog zaslona za dublje slojeve kožnog tkiva. Ovdje je tirozin također potreban za sintezu melanina, koji je kožni pigment odgovoran za preplanulost i boju kože, kao i za oči i kosu.

Također sudjeluje u sintezi različitih hormona, poput štitnjače, krvnih elemenata poput crvenih i bijelih krvnih zrnaca, kao i intervenirajući u sintezi proteina i tako ponovno ulazeći u većinu tjelesnih proteinskih struktura. Tamo gdje postoji potreba za dopunom L-tirozina, jasno je da se on smatra sigurnim dodatkom. Moguće nuspojave (u slučaju visokih doza povezane su s gastrointestinalnim poremećajima).

Tirozin ne smiju uzimati osobe s arterijskom hipertenzijom i one koje uzimaju neselektivne inhibitore monoamin oksidaze ili povezane sa L-Dopa terapijom kod Parkinsonove bolesti. Suplementacija se također ne preporučuje onima koji pate od glavobolje i onima koji pate od fenilketonurije i malignog pigmentiranog melanoma.

UPOZORENJA: ne prekoračite preporučenu dnevnu dozu. Dodaci prehrani ne smiju se koristiti kao zamjena za raznoliku prehranu. Važna je raznolika i uravnotežena prehrana i zdrav način života. Čuvati van dohvata male djece. Ne koristiti ako ste trudni, kod djece ili duže vrijeme bez savjetovanja s liječnikom. Držite na hladnom i suvom mjestu. Izbjegavajte izlaganje izvorima toplote i sunčevoj svjetlosti. Ne bacajte nakon upotrebe

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi