UNS FLAVO-VITC 1000mg (100kaps)

18,00KM

Karakteristike:
-1000 mg l-asorbic kiseline po serviranju.
-Pomaže u normalnoj funkciji imunološkog sistema kod atleta.
-Pospješuje regeneraciju i borbu protiv upalnih procesa.
-Prirodna zaštita protiv slobodnih radikala – VRHUNSKI ANTIOKSIDANT

FLAVOVITC je profesionalni dijetski suplement baziran na aktivnosti visoke doze l-asorbic kiseline. Preporučljiv je posebno za ljude koji su izloženi teškom radu i sportašima, ali također i za starije ljude koji imaju oslabljene imuniteta i imaju povećanu potrebu za vitominom C, kao što je u slučaju pretjeranog stresa i pušenja.

L-asorbic kiselina potpomaže normalan rad i funkciju imunološkog sistema, nervnog sistema, cirkulatornog i endokrinog sistema .

Uključena je u proizvodnji kolagena – glavnog i odgovornog proteina vezivnog tkiva koji utiče na normalnu funkciju i regeneraciju krvnih žila, kostiju i kože.

Asorbicna kiselina igra veoma važnu ulogu u zaštiti ćelija protiv oksidativnog stresa, također igra ulogu u prevenciji mutacija. Podstiče apsorbciju željeza iz hrane kao i regeneraciju jos jednog bitnog antioksidanta a to je VITAMIN E - vitamin „mladolikosti“.

Visok nivo vitamina C u tijelu je veoma poželjan, pogotovo za obnovu glikogena u jetru, povećanja kapaciteta za trening – mogućnost boljeg treninga duže vrijeme, te pomoć prilikom detoksifikacije jetre.
Upustvo za upotrebu:
Popijte 1 porciju (1 kapsula) sa vodom, uz obrok.
Koristiti jednom dnevno.
Ne prekoračujte preporučene količine.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi