BioTechUSA CALCIUM, ZINC, MAGNESIUM (100tab)

15,00KM

Vrlo efikasan proizvod s najvažnijim mineralima u uravnoteženom omjeru. Kalcij je potreban za pravilan razvoj kosti i zuba, za ritam srca i grčenje mišića

Kalcij je potreban za zatezanje mišića, za pravilan rad srca, za stvaranje i jačanje kostiju, kao i za zgrušavanje krvi.

 Magnezij je nesumnjivo važan za metabolizam jer se nalazi angažiran u 300 enzima pa prema tome i u ključnim vitalnim funkcijama; u formiranju kostiju, proteina, masnih kiselina, aktiviranju vitamina, opuštanju mišića, grušanju krvi i formiranju adenozin trfosfata(ATP-a). Utvrđeno je da je magnezij jedna od osam neophodnih tvari u metabolizmu ugljikohidrata.

 Cink sudjeluje u radu 100 enzima među kojima su i oni odgovorni za sintezu DNA i RNA. Tko razumije što znače enzimi u orgamizmu ne treba mu dodatnih objašnjenja. ako nema cinka sigurno će nešto zaštekati. Cink regulira rast stanica i zarastanje rana, učestvuje u sintezi proteina, "uređuje" plodnost, pomaže reprodukciji stanica, jača imunitet i štiti protiv slobodnih radikala.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi