YAMAMOTO Vitamina C Retard (40Tableta)

30,00KM

Vitamin C Retard je dodatak prehrani s visokom dozom vitamina C u obloženim tabletama s usporenim oslobađanjem. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava * i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Vitamin C Retard je dodatak prehrani s visokim dozama vitamina C u obloženim tabletama s usporenim oslobađanjem. Vitamin C doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava i štiti stanice od oksidativnog stresa.

S približavanjem zime svatko žuri pronaći preventivne lijekove za prehlade, sezonske bolesti ili tipove gripe. Kao prvi izbor, vitamin C je obično najpopularniji preventivni "lijek". Ali bilo bi reduktivno definirati ga samo kao dodatak koji se može boriti protiv tih poremećaja. Vitamin C je istinska "multitask force" koja sudjeluje u mnogim metaboličkim procesima, te igra vitalnu ulogu u jačanju imunološkog sustava.
Vitamin C, također poznat kao askorbinska kiselina, vitamin je topiv u vodi, baš kao i vitamin B i folna kiselina. To znači da se može skladištiti u tijelu samo u ograničenim količinama i mora se svakodnevno konzumirati tijekom obroka, tako da je potrebno kontinuirano snabdijevanje, budući da ga ljudsko tijelo ne može sintetizirati.

Svježe povrće i agrumi sadrže velike količine vitamina C. Među namirnicama koje sadrže najveću količinu su: kivi, koji osiguravaju 93 miligrama vitamina na svakih 100 grama; papaja (koja jamči 60 miligrama); naranče (s 59 miligrama!); jagode (58 miligrama); limun (53 miligrama); i ananas (47,8 miligrama), da spomenemo samo nekoliko poznatih predstavnika koji ga sadrže.
Nažalost, u moderno doba moramo vrlo često razmišljati o tome je li potrebno integrirati vitamin C, osobito u određenim razdobljima ili situacijama povećane potrebe. Potrebno je naglasiti da je današnja prehrana siromašna "pravim" svježim voćem i povrćem: lanac opskrbe hranom je dugačak, pa namirnice koje stižu do naših stolova često su svježe, dok se zapravo skladište danima tretmani. Važno je znati da se tijekom vremena između berbe i potrošnje gubi velika količina vitamina C. Njegova konzervacija uvelike smanjuje i njezin sadržaj, zapravo svježa i manje kuhana hrana, veća količina vitamina sadrži. To je iznimno kratkotrajni vitamin, vrlo je topljiv u vodi, brzo oksidira, u vodenoj otopini, u prisustvu metala, lužina, svjetla, kisika i očito kuhanje u vodi drastično mijenja njegovu prisutnost u hrani. Osim njihovog očuvanja, kemijski tretmani koji se dobivaju raznim namirnicama koje dolaze do naših stolova, imaju negativan utjecaj, degradirajući sadržaj vrijednih nutritivnih mikroelemenata; Oni također imaju puno voća i povrća koje jedemo, sadrže minimalnu ili nultu količinu vitamina C. Stoga je neupitno da često sama ishrana ne može jamčiti dnevni unos, pogotovo u određenim razdobljima. Osim loše ishrane voća i povrća, postoji i nekoliko drugih čimbenika koji pridonose tom nedostatku vitamina, oni se uglavnom odnose na način života: pušenje, zagađenje, stres, hladnoća, mineralne neravnoteže poput bakra i željeza, ali i određene terapije koje mogu dovesti do toga. Tijelo nema dovoljno vitamina C. Uobičajeno mišljenje da je takav vitamin više nego zasluženo, taj je vitamin osnovan i obavlja mnoge važne funkcije u tijelu. Mislili smo da je prvi put proučen 1747. godine, kada su istraživači otkrili da vitamin C pomaže u zaštiti pothranjenih mornara od skorbuta (bolest nedostatka vitamina C). Slijedeći ovo istraživanje, njegovo područje uporabe i potvrde u medicinsko-znanstvenim pitanjima, nastavilo se širiti.

Nijedan od ostalih vitamina nema moć intervenirati na toliko funkcija, kao što je vitamin C. Njegovo antioksidativno djelovanje je posebno važno, zapravo štiti tijelo od slobodnih radikala. Suvišak slobodnih radikala može uzrokovati tzv. Oksidativni stres koji je povezan ili povezan s pojavom raznih bolesti, te ubrzavanjem procesa starenja.
Svi učinci vitamina C su doista mnogostruki: jačaju funkciju fagocita, povećavaju proizvodnju antitijela, stimuliraju sintezu interferona, biosintezu karnitina, djeluju protiv kolesterola, kao i, kako je ranije rečeno, oksidirani radikali, hidroksilni radikal, superoksidni radikal, kisikov radikal, sudjeluje u procesima staničnog disanja i intervenira u razvoju fibroplasta. Vrlo važna funkcija i sve više u središtu pozornosti za različite probleme u zglobovima ili za estetsku medicinu, ona intervenira u sintezi kolagena, proteina potrebnog za formiranje vezivnog tkiva kože, ligamenata i kostiju. Fluid za podmazivanje zglobova, koji se naziva sinovijalnom tekućinom, postaje sve fluidniji kada se sadržavaju razine askorbinske kiseline u serumu


PAKOVANJE:40 kapsula
SERVIRANJE:2 kapsule
SERVIRANJA:20

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi