YAMAMOTO GLYCOBOL® 500 grama

55,00KM

65,00KM

Povečava energiju prije treninga i ubrzava oporavak poslije treninga!
GlycoBol® Performanse je dijetetski suplement preporučen za sportiste koji učestvuju u intenzivnim i produženim fizičkim aktivnostima.
Yamamoto® Nutrition koristi samo original CLUSTER DEXTRIN ™ 100% napravljen u Japanu.

Yamamoto Nutrition® predstavlja GlycoBol®.

Nova klasa dodataka ishrani na bazi ugljikohidrata nazvana je "dizajnirani glukozni polimeri"(designer glucose polymers") ili visoko razgranati ciklodekstrini - highly branched cyclodextrins (HBCD).

GlycoBol® povečava energiju prije treninga i ubrzava oporavak poslije treninga bez gastro stresa koji uzrokuju ostali ugljikohidrati.
Izbjegavanje "pikova" insulina i oscilacije istog u krvi, čine ovo savršenim izvorima intra-treninga.


Visoka molekularna težina i niska "osmoza" znači da može da povuče hranljive sastojke kao što su whey ili BCAA, iz stomačne krvne plazme na brz način i da poveča performanse gradivnih materija.


Takođe se postepeno razdvaja u krvotok, što znači da ne izaziva opadanje nivoa šećera u krvi.

Brzo prolazeči kroz tijelo, uvježbani mišići dobijaju aminokiseline i glikogen.
Korisnici koji žele izgubiti tjelesne masti tj. tjelesnu težinu mogu i trebaju uvijek konzumirati GlycoBol® tokom treninga kako bi povečali performanse dok povečavaju sagorjevanje masti.Vise angažovane energije = više angažovanih fat cels-a.

Što teže i intenzivnije trenirate, to se više Vaše tijelo oslanja na ugljikohidrate kao primarno gorivo. Ovo je posebno važno za anaerobne vrste treninga, poput bodybuildinga ili powerliftinga, pošto se trenira u kratkim intervalima visokog intenziteta.


Kada trenirate sa visokim intenzitetom, zamor se odlaže dok koristite uskladištene ugljikohidrate (glikogen) u mišićima i vašu glukozu u krvotoku. Ako započnete vježbanje sa osiromašenim rezervoarom, ili samo dijelimično punim, udarit ćete u zid čak i ranije u treningu.


Kada potrošite određenu količinu mišićnog glikogena, tijelo prestane oslobođati energiju iz glikogena i prekida cirkulaciju glukoze i usredsređuje se na očuvanje energije. Rezultat je povečan umor, kao i smanjen fokus, snaga, volja...


Dodavanjem pravih intra-trening ugljikohidrata možete pomjeriti fokus svog tijela nazad na korištenje energije, a ne konzervaciju. Nije bitno ako je Vaš cilj izgradnja mišića ili gubitak tjelesne masti. U svakom slučaju, možete povečati performanse vježbanja tako što ćete ga nadopuniti, a ne pokušavati da ga opustite (izbacite).

Jedan "mali" detalj je da glukoza teži oko 180 DA . Tu se ne završava, jer se HBCD ne asporbuje brzo, već se postepeno apsorbuje u krv.

Ugljenihidrati doprinose oporavku normalnih funkcija mišića nakon naporne ili produžene vježbe koji uključuju zamor mišića i smanjenje zaliha glikogena u skeletnim mišićima.

Koristan efekat se dobija uzimanjem ugljikohidrata iz svih sourcototalizacijskih ekvivalencija od 4g po kg tjelesne težine, uz unos u dozama koje počinju u prvih 4 sata nakon intenzivne ili produžene vježbe koji uključuje zamor mišića i smanjenje glikogena u skeletnim mišićima i završavajući 6 sati nakon vježbanja.

Nova klasa dodataka na bazi ugljikohidrata, definisana kao "dizajnerski glukozni polimeri" ili visoko razgranati ciklodekstrini (HBCD), predstavlja slijedeći evolucioni korak za proizvode na bazi ugljikohidrata na tržištu.

PAKOVANJE: 500 grama
SERVIRANJE: 31 gram
SERVIRANJA: 16

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi