YAMAMOTO Ai-BURN® HARDCORE 90kaps

70,00KM

Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® HARDCORE je dodatak ishrani kao dodatak dijetama za kontrolu i smanjenje težine.

Biljni ekstrakti prisutni u proizvodu pogoduju ravnoteži tjelesne težine (Coleus, Mate) i stimulaciji metabolizma (čili), posebno lipida (Bitter Orange) i ugljikohidrata (Ginseng).

Visok sadržaj aktivnih sastojaka čini ga vrlo tehničkim i specifičnim za one koji traže najbolje.

Yamamoto Nutricition, stvorio je AI BURN HARDCORE. "Poboljšana" formula svog prethodnika AI BURN, koja omogućava maksimalnu efikasnost za povećanu termogenezu i odlaganje masnih kiselina. AI BURN Hardcore postiže svoj cilj na različite načine koji karakterišu ove višestruke mehanizme, zahvaljujući sinergističkoj kombinaciji različitih elemenata iz zaista efikasnih biljnih fito-ekstrakta. Oni imaju tim "optimalnih" aktivnih sastojaka na jednom mjestu, koji podržavaju temeljnu prehranu usmjerenu na gubitak težine. U ovom dodatku postoji "ansambl" elemenata na bazi biljaka sa dokazanom vrednošću, kao što su:

Kofein: najpoznatiji aktivni sastojak u kavi, čaju, guarani i mnogim drugim jedinjenjima, koji ima pozitivne efekte na atletske performanse u smislu otpornosti i tolerancije na bol i umor, dajući dodatni podsticaj koncentraciji.
Kofein se apsorbuje u crevima i radi na nervnom sistemu, kardiovaskularnom sistemu i masnom tkivu. U nervnom sistemu, on djeluje na područje hipotalamusa koji regulira tjelesnu temperaturu (promovira termogenezu) i, umjereno povećavajući tu temperaturu, posebno tijekom napora, troši više masti. Deluje na nadbubrežnu žlezdu, direktno i kroz delovanje centralnog nervnog sistema, oslobađajući kateholamine koji, pored povećanja fizičkih performansi, povećavaju oslobađanje masnih kiselina kao goriva.

Guarana, odličan izvor kofeina, brazilska je biljka porijeklom iz Amazona, a posljednjih godina postala je poznata zbog široke potrošnje pića, ekstrakata i dodataka, zahvaljujući svojim energetskim svojstvima. Iz guarane dobijamo sjemenke, koje su kemijski sastavljene od kofeina, teofilina i teobromina, tri prirodna alkaloida koji imaju stimulirajući učinak na centralni nervni sistem. Kroz ovaj mehanizam stimulacije, guarana, kao i kofein, može da poboljša reaktivnost i pažnju, utiče na raspoloženje tako što smanjuje umor i umor, i potiskuje osećaj gladi, pomažući time kod gubitka težine. Upravo zbog svog sadržaja kofeina, odnosno velike količine garinina (analognog kofeinu), on takođe može promovisati oslobađanje kateholamina i stimulisati metabolizam. Stoga, osim što podupire tijelo kao stimulirajući stimulans, on promovira metaboličko ubrzanje koje pomaže ispuštanju tekućine i korištenju masnih kiselina.

Zelena kafa: sadrži mnogo antioksidanata, najzastupljenija i najpoznatija je chlorogenic acid, snažan prirodni antioksidant koji nas može zaštititi od djelovanja toksičnih supstanci i mutagena. Najznačajnija osobina zelene kafe u kontekstu ovog dodatka je nesumnjivo njena pomoć kod gubitka težine, jer ima efekat "sagorijevanja masti", promovišući upotrebu masti kao "goriva" za proizvodnju energije. Pored svojih toničkih i mršavih efekata, zelena kafa ima još nekoliko korisnih svojstava koja ga čine veoma korisnim u kontekstu gubitka težine. U stvari, korisna je i za povećanje performansi u treningu, smanjenje umora i umora, kardiotonično dejstvo, promovisanje probave i podsticanje diureze i drenaže telesnih tečnosti. Glavna karakteristika ove vrste kafe je procenat kofeina, koji je manji u zelenoj kafi nego u prženim mešavinama kafe, jer je u sirovom zrnu kofein (ili 1,3,7-trimetilksantin) povezan sa hlorogenskom kiselinom, formirajući kofeinski hlorogenat . To uključuje i različitu apsorpciju u ljudskom tijelu, koja traje mnogo duže da metabolizira kofein, ali može imati koristi i od njenih efekata duže. Što se tiče režima mršavljenja, korisno je znati da je najvažnije naučno otkriće o zelenoj kavi sposobnost hlorogenske kiseline da interveniše u regulaciji nivoa glukoze u krvi, sa specifičnim efektima na reakcije glukoneogeneze i jetrene glikogenolize.

Zeleni čaj: zahvaljujući polifenolima i velikim količinama katehina koje sadrži, deluje na simpatički nervni sistem, povećavajući termogenezu i lipolizu. Također se čini da zeleni čaj ima neku vrstu inhibicije intestinalnih lipaza, čime se smanjuje probava i apsorpcija masti. Poseban efekat zelenog čaja je zbog činjenice da sadrži i određenu količinu kofeina koja, zajedno sa katehinima, može da ima termogeni efekat, kao i onajina, aminokiseline koja ograničava izlučivanje kortizola izazvano kofeinom .

Forskolin: djeluje kao spaljivač masnoće i ubrzava metabolizam stimulirajući proizvodnju molekula koji se naziva ciklični AMP (cAMP) koji "pomaže" staničnoj komunikaciji. Kada se otkrije povećanje ili smanjenje u cAMP-u, on deluje kao signal koji uzrokuje da naše tijelo obavlja određene radnje. Jedna od stvari cAMP-a je da naše ćelije povećaju enzim zvan "hormonski osetljiva lipaza" koji deluje tako što sagoreva masti. Coleus forskohlii je pre svega proučavan zbog njegovih efekata na funkciju štitnjače. Prema istraživanjima, forskolin stimuliše adenilat ciklazu u membranama štitne žlezde, enzim sa regulatornom funkcijom u svim ćelijama, uključujući proizvodnju ATP (za energiju) i cAMP (koji nosi signale adrenalina), uz zaključak da forskolin može podržati povećanje štitnjače metabolizam.

Sinefrin: molekul koji se uglavnom nalazi u nezreloj gorkoj narandži "Citrus aurantium", koja je uključena u gubitak težine i smanjuje osjećaj gladi. U kombinaciji sa kofeinom, pojačavaju se njegovi stimulativni i termogeni efekti, jer takođe ubrzava metabolizam i time omogućava veću oksidaciju masti. Deluje tako što oslobađa adrenalin sa smanjenjem apetita, reapsorpcijom masti i povećanjem potrošnje energije, a zapravo može stimulisati bazalni metabolizam i tako povećati potrošnju energije u mirovanju.

Kola orah: ovo voće je veoma bogato aktivnim sastojcima, a naročito sadrži teobromin i druge ksantine, pa je odličan stimulans za nervni sistem. Njegove radnje se mogu uporediti sa onima u kavi, ali sa prednostima koje imaju manje "nagli" efekat i umesto toga postepeno. Kola orah ima značajna svojstva gubitka težine, ima termogene efekte i efekte sagorevanja masti, a takođe izaziva veći osećaj da je pun, što je veoma povoljno u fazama gubitka težine. U ovim fazama, on takođe pomaže smanjenjem osećaja umora i pomaže kod mišićne izdržljivosti.

Teobromin: metilksantin, prirodni alkaloid prisutan u kakao stablima, čiji su derivati ​​izašli na vidjelo zahvaljujući različitim značajnim svojstvima. Ima stimulativno dejstvo na centralni nervni sistem i poseduje diuretička i vazodilatatorna svojstva. Teobromin se koristi kao vazodilator i hipotenzor, kao diuretik i kardiotonik, koji se dobro uklapa u ovu grupu komponenti jer je ova supstanca inhibitor fosfodiesteraze, čime se smanjuje deaktivacija cAMP (fosfodiesteraza je enzim koji metaboliše cAMP i čini ga neaktivnim. Ova supstanca funkcioniše kao drugi intracelularni glasnik, odgovoran za hormonsku aktivnost - i za neurotransmitore i razne metaboličke sisteme.

Mate: supstanca sa energetskim svojstvima, pronađena uglavnom u Argentini. Autohtoni narodi su pili mate iz prazne osušene bundeve, kroz slamku koja je služila kao filter. Mate sadrži set aktivnih supstanci, kao što su kofein, hlorogenska kiselina, teobromin i teofilin, koje aktiviraju termogenezu i oslobađanje akumuliranih masnih kiselina. Posebno zahvaljujući sadržaju kofeina aktivira lipaze, enzime koji razgrađuju masti i čine ih dostupnim za upotrebu. Zahvaljujući teobrominu, mate takođe smanjuje ishranu stresa, a teofilin, s druge strane, povećava proizvodnju urina i povećava aktivnost isušivanja i anticelulitnog napitka ili dodatka na bazi matea koji ga sadrži.

Kapsaicin: supstance iz čili paprike, koja je ušla u centar pažnje zahvaljujući posebno studijama koje su pokazale kako kapsaicin i kapsaicinoidi mogu aktivirati smeđe masno tkivo (BAT). Naše tijelo ima dvije vrste masti: bijelu i smeđu. Prvi se koristi za proizvodnju energije, dok se drugi koristi za proizvodnju topline kroz proces poznat kao termogeneza. Ove ćelije imaju receptore koji imaju visok afinitet sa kapsaicinom. Smeđe masno tkivo sagorijeva višak masnoće kako bi proizvelo toplotu i, ne slučajno, povećava svoju aktivnost nakon izlaganja hladnoći (kada je potrebno proizvesti toplinu) i hiperfagije (kada je potrebno odlagati višak kalorija iz hrane).

Ginseng: adaptogen izveden iz Panax ginsenga je poznat po tome što poboljšava pamćenje i koncentraciju, ali i povećava fizičku izdržljivost i sprečava oštećenje mišića od vježbanja. Korisno za sportaše iz raznih razloga, dokazano je da ginseng smanjuje vreme reakcije sportista i poboljšava psihomotorne performanse tokom vežbanja i odmora, ali može aktivirati metabolizam zahvaljujući efektu na kateholamine. Također se pokazalo da ekstrakti ginsenga mogu smanjiti tjelesnu težinu jer mogu inhibirati enzime za lipogenezu i holesterogenezu.

Prisustvo L-tirozina, aminokiseline koja interveniše u stvaranju neurotransmitera kao što su adrenalin, noradrenalin i dopamin, promoviše formiranje tiroidnih hormona t3 i t4 i, zajedno sa drugim elementima, pomaže kod termogeneze.

Konzumirati dvije tablete pola sata prije treninga. U danima pauze konzumirati dvije tablete ujutro na prazan želudac.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi