YAMAMOTO Ai-BURN® 120 tablete

40,00KM

Trenutno nema na zalihi

Yamamoto® Nutrition AI BURN Nova formula je dodatak prehrani koji sadrži L-tirozin, biljne ekstrakte i kofein, koji se koriste u kontekstu niskokaloričnih dijeta za kontrolu težine. Zeleni čaj promovira ravnotežu tjelesne težine, a gorka naranča podržava metabolizam lipida.

Kofein se apsorbuje u crjevima i radi na nervnom sistemu, kardiovaskularnom sistemu i masnom tkivu. U nervnom sistemu djeluje na područje hipotalamusa koji regulira tjelesnu temperaturu (promovira termogenezu) i, umjereno povećavajući tu temperaturu, posebno tijekom napora, troši više masti. Deluje na nadbubrežnu žlezdu, direktno i kroz delovanje centralnog nervnog sistema, oslobađajući kateholamine koji, pored povećanja fizičkih performansi, povećavaju oslobađanje masnih kiselina kao goriva.


Guarana, odličan izvor kofeina, je brazilska biljka porijeklom iz Amazona, a posljednjih godina postala je poznata zbog široke potrošnje pića, ekstrakata i dodataka, zahvaljujući svojim energetskim svojstvima. Iz guarane dobijamo sjemenke koje su kemijski sastavljene od kofeina, teofilina i teobromina, tri prirodna alkaloida koji imaju stimulirajući učinak na centralni nervni sistem. Kroz ovaj mehanizam stimulacije, guarana, kao i kofein, može da poboljša reaktivnost i pažnju, utiče na raspoloženje tako što smanjuje umor i umor i potiskuje osećaj gladi, pomažući time kod gubitka težine. Upravo zbog svog sadržaja kofeina, odnosno velike količine garinina (analognog kofeinu), on takođe može promovisati oslobađanje kateholamina i stimulisati metabolizam. Stoga, osim što podupire tijelo kao stimulirajući stimulans, on promovira metaboličko ubrzanje koje pomaže drenaži tekućine i korištenju masnih kiselina.

Zeleni čaj: zahvaljujući polifenolima i velikim količinama katehina koje sadrži, deluje na simpatički nervni sistem, povećavajući termogenezu i lipolizu. Također se čini da zeleni čaj ima neku vrstu inhibicije intestinalnih lipaza, čime se smanjuje probava i apsorpcija masti. Da budemo specifični, poseban efekat zelenog čaja je zbog činjenice da sadrži i određenu količinu kofeina koji, zajedno sa katehinima, može da ima termogeni efekat, kao i onajanina, aminokiseline koja ograničava sekreciju kortizola indukovanu kofeinom .
Forskolin: djeluje kao spaljivač masnoće i ubrzava metabolizam stimulirajući proizvodnju molekule zvane ciklični AMP (cAMP) koja "pomaže" staničnoj komunikaciji. Kada se otkrije povećanje ili smanjenje u cAMP-u, on djeluje kao signal koji uzrokuje da naše tijelo obavlja određene radnje. Jedna od stvari koje cAMP čini je da naše ćelije povećaju enzim zvan "hormonski osetljiva lipaza" koji deluje tako što sagoreva masnoće. Coleus forskohlii je pre svega proučavan zbog njegovih efekata na funkciju štitnjače. Prema istraživanju, forskolin stimuliše adenilat ciklazu u membranama tiroidne žlezde, enzim sa regulatornom funkcijom u svim ćelijama, uključujući proizvodnju ATP (za energiju) i cAMP (koji nosi signale adrenalina), uz zaključak da forskolin može podržati povećanje štitnjače metabolizam.

Sinefrin: molekul koji se uglavnom nalazi u nezreloj gorkoj narandži "Citrus aurantium", koja je uključena u gubitak težine i smanjuje osjećaj gladi. U kombinaciji sa kofeinom, njegov stimulativni i termogeni efekti su pojačani, jer je takođe u mogućnosti da ubrza metabolizam i time omogući veću oksidaciju masti. Deluje tako što oslobađa adrenalin sa smanjenjem apetita, reapsorpcijom masti i povećanjem potrošnje energije, a zapravo može stimulisati bazalni metabolizam i tako povećati potrošnju energije u mirovanju.

Teobromin: metilksantin, prirodni alkaloid prisutan u kakao stablima, čiji su derivati ​​izašli na vidjelo zahvaljujući različitim značajnim svojstvima. Ima stimulativno dejstvo na centralni nervni sistem i poseduje diuretička i vazodilatatorna svojstva. Teobromin se koristi kao vazodilator i hipotenzor, kao diuretik i kardiotonik, koji se dobro uklapa u ovu grupu komponenti jer je ova supstanca inhibitor fosfodiesteraze, čime se smanjuje deaktivacija cAMP (fosfodiesteraza je enzim koji metaboliše cAMP i čini ga neaktivnim. Ova supstanca funkcioniše kao drugi intracelularni glasnik, odgovoran za hormonsku aktivnost - i za neurotransmitore i razne metaboličke sisteme.Kada se cAMP inaktivacija inhibira jedinjenjem kao što je teobromin, efekti neurotransmitera ili hormona koji stimulišu proizvodnju cAMP su produženiji. ) i stoga ima stimulativni efekat, podstičući stimulaciju kateholamina sa posledičnim efektima na oslobađanje masnih kiselina.

Prisustvo L-tirozina, aminokiseline koja interveniše u stvaranju neurotransmitera kao što su adrenalin, noradrenalin i dopamin, promoviše formiranje tiroidnih hormona t3 i t4 i, zajedno sa drugim elementima, pomaže kod termogeneze.

U dane treninga konzumirati dvije tablete prije treninga, a u danima pauze dvije tablete ujutro na prazan želudac.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi