Trenutno 0 artikl(a) u korpi
Trenutno nema proizvoda
Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® HARDCORE je dodatak prehrani kao dodatak prehrani za kontrolu i smanjenje tjelesne težine.
Biljni ekstrakti prisutni u proizvodu pogoduju ravnoteži tjelesne težine (Coleus, Mate) i stimulaciji metabolizma (čili), posebno lipidima (gorka naranča) i ugljikohidratima (Ginseng).
Ekstrakt zelenog čaja takođe igra toničnu funkciju kako bi se suprotstavio fizičkom i mentalnom umora.
Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® HARDCORE nesumnjivo je jedan od najboljih proizvoda u svojoj klasi.
Visok sadržaj aktivnih sastojaka čini ga vrlo tehničkim i specifičnim za one koji traže najbolje bez kompromisa.
Ako tražite najbolju Yamamoto® prehranu Ai-BURN® HARDCORE, je pravi izbor!
Samo Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® HARDCORE može ponuditi količinski toliko aktivne sastojke u jednoj dozi!
Takođe Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® HARDCORE pruža dozu od 113 mg kofeina po kapsuli!
Naziv "sagorjevač masti" koji se daje dodacima odnosi se na proizvode koji mogu povećati metabolizam masti ili energetske troškove, što dovodi do njihove upotrebe u energetske svrhe u fizičkom treningu i pospješuje posljedično smanjenje tjelesne težine. Mnogi suplementi su se pojavili u ovom kontekstu, s različitim nivoima dokazane učinkovitosti; možemo pronaći proizvode koji sadrže mješavine elemenata sumnjivih (ili ponekad štetnih) svojstava, a drugi s potpuno pogrešnim procentom aktivnih elemenata mogu biti efikasni. To je često "oštetilo" sliku termogenih sagorjevača masti, što dovodi do toga da se ponekad smatraju neučinkovitima, gubitkom novca ili čak štetnima za zdravlje. Na potrošaču je da odluči koji će izabrati. Yamamoto Nutrition, koji kao uvijek daje prednost istinskoj učinkovitosti i sigurnosti elemenata koje koristi, stvorio je AI BURN HARDCORE. „Poboljšana“ formula njegovog prethodnika AI BURN, koja omogućava maksimalnu efikasnost za povećanu termogenezu i zbrinjavanje masnih kiselina. AI BURN Hardcore postiže svoj cilj na različite načine koji karakteriziraju ove višestruke mehanizme, zahvaljujući sinergijskoj kombinaciji različitih elemenata iz stvarno učinkovitih biljnih fito-ekstrakata. Oni imaju tim "optimalnih" aktivnih sastojaka koji su svi na jednom mjestu, a koji podržavaju temeljnu prehranu usmjerenu na gubitak kilograma. U ovom dodatku nalazi se „ansambl“ elemenata biljnih proizvoda sa dokazanom vrijednošću, kao što su:
Kofein: najpoznatiji aktivni sastojak kave, čaja, guarane i mnogih drugih spojeva, koji ima pozitivan učinak na atletske performanse u smislu otpornosti i tolerancije na bol i umor, dajući dodatni poticaj koncentraciji.
Kofein se apsorbuje u crijevima i odlazi na živčani sistem, kardiovaskularni sistem i masno tkivo. U živčanom sustavu djeluje na područje hipotalamusa koje regulira tjelesnu temperaturu (promičući termogenezu), te umjerom povećavajući ovu temperaturu, posebno tijekom napora, troši više masnoće. Djeluje na nadbubrežnu žlijezdu, direktno i djelovanjem središnjeg živčanog sustava, oslobađajući kateholamine koji, osim što povećavaju fizičke performanse, povećavaju oslobađanje masnih kiselina kao goriva.
Guarana, odličan izvor kofeina, brazilska je biljka porijeklom iz regije Amazonija, a posljednjih godina postala je poznata po širokoj potrošnji pića, ekstrakata i dodataka, zahvaljujući energetskim svojstvima. Od guarane dobijamo sjeme, koje je hemijski sastavljeno od kofeina, teofilina i teobromina, tri prirodna alkaloida koji imaju stimulativni učinak na centralni nervni sistem. Kroz ovaj mehanizam stimulacije guarana, baš kao i kofein, može poboljšati reaktivnost i pažnju, utjecati na raspoloženje smanjujući umor i umor, te suzbiti osjećaj gladi i na taj način pomoći u gubitku kilograma. Upravo zbog sadržaja kofeina, ili veće količine garanina (analognog kofeinu), on također može pospješiti oslobađanje kateholamina i potaknuti metabolizam. Zbog toga, osim što podržava tijelo kao stimulans koji potiče energiju, potiče metaboličko ubrzanje koje potpomaže isušivanje tekućine i korištenje masnih kiselina.
Zelena kava: sadrži mnogo antioksidanata, od kojih je najobilnija i najpoznatija hlorogena kiselina, snažan prirodni antioksidans koji nas može zaštititi od djelovanja otrovnih tvari i mutagena. Najznačajnija karakteristika zelene kave u kontekstu ovog dodatka nesumnjivo je njezina pomoć pri mršavljenju, pošto ima učinak „sagorijevanja masti“, promovirajući upotrebu masti kao „goriva“ za proizvodnju energije. Pored svojih tonika i efekata mršavljenja, zelena kava ima i nekoliko drugih korisnih svojstava koja je čine vrlo korisnom u kontekstu mršavljenja. U stvari, koristan je i za povećanje performansi na treningu, smanjenje umora i iscrpljenosti, ima kardiotonički učinak, pospešuje probavu i podstiče diurezu i isušivanje telesnih tečnosti. Glavna karakteristika ove vrste kafe je postotak kofeina koji je niži u zelenoj kafi nego u praženim mješavinama kafe, jer je u sirovom grahu kofein (ili 1,3,7-trimetilksantin) povezan s klorogenom kiselinom, formirajući kofein klorogenat . To uključuje i različitu apsorpciju od strane ljudskog tijela, kojoj je potrebno mnogo duže da metabolizira kofein, ali može i dulje imati koristi od njegovih učinaka. Što se tiče režima mršavljenja, korisno je znati da je najvažnije naučno otkriće o zelenoj kafi sposobnost klorogenske kiseline da intervenira u regulaciji razine glukoze u krvi, uz specifične efekte na reakcije glukoneogeneze i jetrene glikogenolize. Farmakološka ispitivanja pokazala su da je klorogena kiselina inhibitor glukoze-6-fosfataze, enzima koji igra ključnu ulogu u homeostazi glukoze u krvi. Ti su rezultati potom potvrđeni in vivo istraživanjima koja pokazuju da zahvaljujući ovom mehanizmu djelovanja klorogena kiselina može smanjiti jetrenu glikogenolizu (pretvorbu glikogena u glukozu u jetri) i cirkulaciju glukoze. Razina glukoze u krvi se smanjuje, a koncentracije glukoze-6-fosfataze i glikogena u jetri povećavaju. Učinak na kontrolu šećera u tijelu pojačava se drugim mehanizmom: inhibira njegovu apsorpciju, specifičnim i direktnim mehanizmom intervencije na stanicama crevne sluznice, uzrokujući smanjenje cirkulacije šećera koji se uzimaju s hranom.
Zeleni čaj: zahvaljujući polifenolima i velikoj količini katehina koje sadrži djeluje na simpatički nervni sistem, pojačavajući termogenezu i lipolizu. Također se čini da zeleni čaj djeluje na neku vrstu inhibicije na crijevne lipaze, smanjujući na taj način probavu i apsorpciju masti. Da budemo specifični, poseban učinak zelenog čaja je posljedica činjenice da sadrži i određenu količinu kofeina koji, zajedno s katehinima, može izraziti termogeni učinak i onin, aminokiselina koja ograničava lučenje kortizola izazvanog kofeinom .
Forskolin: djeluje kao sagorjevač masti i ubrzava metabolizam stimulirajući proizvodnju molekula zvanog ciklički AMP (cAMP) koji "pomaže" staničnoj komunikaciji. Kada se otkrije povećanje ili smanjenje cAMP-a, ono djeluje kao signal koji tjera naše tijelo da izvršava određene radnje. Jedna od stvari koju cAMP čini jest da naše stanice povećaju enzim zvan "hormonski osetljiva lipaza", koji djeluje sagorevanjem masti. Coleus forskohlii je prije svega proučavan zbog njegovog uticaja na funkciju štitnjače. Prema istraživanju, forskolin potiče adenilat ciklazu u membrani štitnjače, enzim s regulatornom funkcijom u svim stanicama, uključujući proizvodnju ATP (za energiju) i cAMP (koji prenosi adrenalinske signale), uz zaključak da forskolin može podržati povećanje štitnjače metabolizam.
Sinefrin: molekul koji se nalazi uglavnom u nezreloj gorkoj naranči "Citrus aurantium", uključen u gubitak kilograma i smanjenje osjećaja gladi. U kombinaciji u sinergiji s kofeinom pojačavaju se njegovi stimulativni i termogeni učinci, jer je ujedno i u stanju ubrzati metabolizam i na taj način omogućiti veću oksidaciju masti. Djeluje tako što oslobađa adrenalin smanjenjem apetita, reapsorpcijom masti i povećanjem potrošnje energije, a u stvari također može potaknuti bazalni metabolizam i na taj način povećati potrošnju energije u mirovanju.
Trenutno nema recenzija korisnika.