UNS TYROSINE PLUS (300g) 150serv.

42,00KM

Karakteristike:
-Pomaže u smanjenju tjelesne masti, poboljšanju blagostanja i kao stimulans.
-1.500 mg L-tirozina u jednom serviranju.
-Mješavina 4 biološke supstance, bez aditiva i punila.
-Tirozin, vitamin C, vitamin B6 i taurin.
-Povećava koncentraciju i dodaje energiju.
-Ubrzava metabolizam masti.

TYROSINE PLUS je specijalizirani dijetetski suplement, čija je aktivnost zahvaljujući sinergičnoj kombinaciji L-tirozina i mikronutrienata koji djeluju kao koenzimi u reakcijama koje transformišu ovu aminokiselinu u hormon i neurotransmitere. Osmišljen da pomogne u smanjenju tjelesne masti, poboljšanju blagostanja i kao stimulans.

L-tirozin je endogena aminokiselina koja je prekursor neurotransmitera - dopamina i adrenalina i noradrenalina. Ova jedinjenja su od suštinskog značaja za pravilno funkcionisanje neuronalnih i međučelićnih procesa. Adrenalni hormoni se proizvode u odgovoru na stres i dok pripreme tijelo za visoku fizičku aktivnost, povećavaju upotrebu masnog tkiva kao najefikasniji izvor energije.

Tirozin se takođe proizvodi tiroksin - tiroidni hormon neophodan za pravilan fizički i mentalni razvoj. Odgovoran je za podsticanje razgradnje masti, stimuliše apsorpciju glukoze iz gastrointestinalnog trakta i reguliše rad klica.

Upotreba vitamina B6 je zbog činjenice da ona igra ključnu ulogu u biokemijskim promjenama koje dovode do stvaranja dopamina. Ovaj neurotransmiter kontroliše tonus mišića, ali i mentalne i emocionalne procese, i igra važnu ulogu u osjećaju zadovoljstva. Odgovoran je za pravilno memorisanje i koncentraciju.

L-askorbinska kiselina je aktivno uključena u proces hidroksilacije koja dovodi do formiranja noradrenalina. Zajedno sa adrenalinom, radi u sistemu flešovanja ili borbe, priprema tijelo za veliki energetski napor povećanjem krvnog pritiska, oslobađanjem glukoze iz rezervi energije, širenjem bronhija i povećanjem perifernog otpora.

Upustvo za upotrebu:
Razblažite 2 g (4 ravne mjerice) u 200 ml vode. Ne premašite preporučenu veličinu serviranja.
150 serviranja.

Sigurnosna upozorenja:
-Ne prekoračite preporučenu dnevnu dozu.
-Dijetetski suplement ne može se koristiti kao zamjena za različitu ishranu.
-Da biste održali zdravu ishranu, trebalo bi da koristite različitu ishranu i da vodite zdrav način života.
-Preparat treba čuvati na sobnoj temperaturi na način koji nije dostupan djeci.
-Može sadržati derivate mlijeka, soje, pšenice, jaja, celera, senfa i kikirikija.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi