Novo
DR2 BCAA PLUS 400 G

DR2 BCAA PLUS 400 G

36,00KM

Dodatak BCAA Plus sveobuhvatan je sastav mnogih vrijednih aminokiselina koje su odabrane u pravim omjerima.

Kompanija DR2 predstavlja preparat koji u jednom obroku pruža gigantsku količinu od čak 10 g aminokiselina. Dodatak je dostupan u obliku lako topljivog praha koji vam omogućava da pripremite naj voćnije osvježavajuće piće za rekreativce i profesionalne sportske igrače.

Temelj recepta BCAA Plus je kompleks esencijalnih aminokiselina (L-leucin, L-izoleucin i L-valin) u klasičnom omjeru 2: 1: 1. BCAA su temeljne komponente proteina i mišićnog tkiva koje koriste sportisti širom svijeta. Sve zahvaljujući njihovom potencijalno značajnom utjecaju na povećanje zaštite mišića od nepovoljnih reakcija sloma, koji su neizostavan element iscrpljujućeg i intenzivnog treninga snage i izdržljivosti. Štaviše, L-leucin sadržan u BCAA kompleksu jedna je od najvažnijih komponenti u procesu sinteze proteina - prema stručnjacima, održavanje njegovog visokog nivoa može imati izuzetno dragocen efekat na efikasno formiranje čiste mišićne mase.

Prisustvo L-glutamina u sastavu BCAA Plus nije neosnovano. Čini gotovo 60% ukupnog fonda aminokiselina u ljudskom tijelu, a njegov se rad temelji na održavanju optimalne ravnoteže azota. Zahvaljujući tome pruža radnim mišićima povoljne uslove za rad tokom vježbi. Smatra se da glutamin ima tako važan utjecaj na stanje i funkcioniranje probavnog sistema.

Formula BCAA Plus također sadrži optimalno definirani dio citrulina u obliku lako probavljivog malata. Citrulin je aminokiselina iz kategorije pojačivača NO - pojačava resintezu i oslobađanje korisnog azotnog oksida (NO), koji poboljšava transport sastojaka i kiseonika, zajedno s krvlju do mišića. Posljedica ove akcije je popularni efekt mišićne pumpe, koji može biti povezan sa subjektivnim osjećajem povećanja snage i većom otpornošću na umor.

Dodatak DR2 je prvenstveno visok sadržaj aminokiselina u jednoj porciji, što ne zahteva upotrebu dodatnih preparata! Pakovanje od 400 g sadrži čak 32 porcije, što osigurava učinkovit dodatak tijekom mjesec dana. Kladite se na inovativno rješenje u obliku BCAA Plus!

 

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi