DR2 BCAA + MAGNESIUM 400g /NEMA NA STANJU/

39,00KM

Trenutno nema na zalihi

BCAA + Magnezijum je dodatak prehrani koji je jedinstvena kombinacija esencijalnih egzogenih aminokiselina sa optimalno definiranim dijelom magnezijuma.

Proizvod marke DR2 dostupan je u obliku praha koji zahvaljujući visokokvalitetnim sirovinama osigurava potpuno odsustvo problema s topljivošću. Dodatak vam omogućava da pripremite izuzetno osvježavajuće i istinski voćno piće čija formula sadrži čak 8 g BCAA kompleksa (omjer 2: 1: 1) i 1000 mg visoko probavljivog magnezijum citrata.

BCAA je grupa od tri aminokiseline - L-leucin, L-izoleucin i L-valin - koje su temeljne komponente mišićnog tkiva i proteina. Egzogena priroda ovih komponenti znači da ih tijelo nije u stanju samostalno sintetizirati. Stoga se dodavanje BCAA odvija uz pomoć vanjskih izvora, poput dodataka prehrani. Svojstva ovih aminokiselina u kontekstu prehrane i treninga sportista izuzetno su važna. Njihovi zadaci uključuju, između ostalih održavanje optimalne ravnoteže azota u tijelu, zaštita mišićnog tkiva od nepovoljnih reakcija razgradnje iscrpljujućim vježbanjem i uklanjanje posljedica intenzivnog vježbanja. Pretpostavlja se da tijelo može koristiti učešće L-leucina u reakcijama sinteze proteina za efikasno oblikovanje vitke mase i mišićavog tijela.

Dodatak je obogaćen velikim dijelom magnezija (visoko svarljivi citrat), koji je jedan od najvažnijih minerala u svakodnevnoj prehrani. Pogotovo što se tiče fizičke aktivnosti. Optimalni nivo magnezijuma pogodan je za pravilno funkcioniranje nervnog sistema i smanjenje trajnog nivoa umora, podržava sintezu proteina i pomaže u održavanju pravilnog rada mišića. Štaviše, magnezijum blagotvorno djeluje na zdravlje kostiju.

Preparat DR2 BCAA + magnezijum je 400 g praha, što daje čak 40 predloženih porcija. Sastav je lišen nepotrebnih aditiva, a optimalno odabrani proporcije i visok sadržaj korištenih sastojaka pružit će željene rezultate svakom ljubitelju aktivnog načina života!

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi