Novo
DR2 VITAMIN C 120 KAPS

DR2 VITAMIN C 120 KAPS

18,00KM

Dodatak Vitamin C proizvod je namijenjen rekreativcima, profesionalnim sportašima i svim ljubiteljima zdrave i raznovrsne prehrane koji svoju svakodnevnu prehranu žele obogatiti optimalnim dijelom vitamina C.

Kompanija DR2 predstavlja preparat u obliku kapsula koje se lako gutaju, a koji vam u jednom obroku omogućuju dopunu vaše prehrane sa 2000 mg visokokvalitetnog vitamina C - jednog od najvažnijih sastojaka za pravilno funkcioniranje imuniteta . Sirovine korištene u proizvodnji dodatka pažljivo su analizirane na čistoću. Jednostavan i jasan sastav, prihvatljiva cijena i pravi rad - Vitamin C je proizvod pored kojeg je teško ravnodušno proći!

Iza sastojka zvanog vitamin C nalazi se supstanca koja se naziva L-askorbinska kiselina. To je vrlo poznata komponenta svakodnevne prehrane koja ima dragocjen učinak na održavanje pravilnog funkcioniranja imunološkog sistema. Ovo svojstvo je posebno važno za intenzivno treniranje sportaša i amatera aktivnog načina života. Redovno vježbanje može stanice učiniti dodatno izloženima oksidativnom stresu i opasnim slobodnim radikalima kiseonika. Vitamin C ima dragocjen učinak na njihovu neutralizaciju, a također podržava mehanizme resinteze vitamina E - još jednog i podjednako vrijednog antioksidansa, koji igra izuzetno važnu ulogu u kontekstu efikasnog funkcioniranja imunološkog sistema.

Vitamin C je takođe važan element u potpori pravilnom funkcioniranju kože, kostiju, krvnih žila i hrskavice. Sve zahvaljujući stvarnom sudjelovanju u sintezi kolagena - proteina koji tvori vezivno tkivo, što je temeljni gradivni blok ovih struktura. Štaviše, održavanje optimalne opskrbe vitaminom C korisno je i za rad nervnog sistema. Dokazano je da vam ispravan nivo vitamina C omogućava regulaciju pravilnog metabolizma energije i doprinosi smanjenju trajnog umora.

Paket dodataka vitamina C DR2 sadrži 120 kapsula, što znači 60 dana dodataka. Visok nivo koncentracije i visok sadržaj aktivnog sastojka u jednoj porciji čine da proizvod bez problema pokriva dnevne potrebe organizma za potrebnim vitaminom C.

Može li dodatak vitamina C pomoći u smanjenju progresivnog procesa starenja tijela?
Visok antioksidativni potencijal vitamina C ima dragocjen učinak na borbu protiv slobodnih radikala kisika, koji su jedan od najčešćih uzroka preranog starenja i nekih abnormalnosti, npr. Pogoršanje izgleda kože, nizak imunitet ili spora brzina metabolizma.

Hoće li se vitamin C pokazati vrijednim u slučaju povrede?
Uticaj L-askorbinske kiseline na sintezu kolagena sigurno će podržati procese regeneracije nakon povreda. Stoga je vitamin C čest sastojak različitih preparata za zglobove, kosti i ligamente.

Šta vrijedi kombinirati s vitaminom C?
Najbolji izbor bit će pripravci koji utječu na regeneraciju (npr. BCAA) i minerali koji podržavaju pravilan energetski metabolizam (npr. Magnezijum citrat).

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi