Novo Akcija!
PAKET ZA MASU

AKCIJSKI PAKET

120,00KM

150,00KM

ECONO WHEY (900g) 30serv.
Sadrži oko 77 g proteina u 100 g proizvoda
Bez dodanog šećera, zaslađen samo sukralozom, bez umjetnih boja!
CREATINE CAPS (250 Caps)
Najveća koncentracija i čistoća kreatin monohidrata u kapsulama
ZMA-PRO
Cink, Magnesium vitamin B6 i Ashwagandha

SCITEC NUTRITION CREATINE CAPS (250 Caps)

Kreatin monohidrat je započeo revoluciju u sportskim suplementima u ranim 90-tim godinama, po prvi put pružajući prirodne rezultate sličnim steroidima. Kreatina u vašim mišićima odgovoran je za donaciju fosfatnih skupina za regeneraciju iskorištenog ATP-a, stoga služi kao stanična energetska rezerva za mišićne kontrakcije. Osim toga, kreatin je u stanju potaknuti volumen stanica inducirajući veću sintezu mišićnih proteina. Kreatin monohidrat je dokazan u stotinama kliničkih studija za povećanje ukupne mišićne kreatin baze koja se sastoji od slobodnog kreatin i kreatin fosfata. To povećanje dovodi do značajne veličine mišića i povećanja snage te boljeg sportskog performansa kao i korisnih ne-sportskih učinaka na zdravlje.

APPLIED ZMA-PRO/60cap/

ZMA Pro je jedinstvena kombinacija cinka i magnezija Plus Vitamina B6 i ima više pogodnosti za tijelo i njegovu funkcionalnost. Svaki od tri sastojka je posebno izabran za svoja jedinstvena svojstva sa dodanim KSM-66 Ashwagandha i AstraGin.
Cink i njegova važnost otkriveni su u 18.stoljeću. On je jedan od minerala u tragovima koji je potreban organizmu i sudjeluje u brojnim procesima i funkcijama. Konstitutivni je sastojak inzulina, spolnih hormona i hormona rasta te mnogih enzima. Nalazi se u kostima i mišićima,prostati,jetri, eritrocitima i leukocitima.
Magneziji je drugi najvažniji mineral u ljudskom tijelu. Važan je za zdravlje našeg tijela i mozga. Međutim, teško je konzumirati ga dovoljno kroz hranu. Magnezij je potreban mitohondrijima koji su odgovorni za energetski metabolizam u stanicama. Posebno je važan za energetski metabolizam u mišićima, uključujući i srčani mišić, što je dobro poznato vrhunskim sportašima, jer magnezij igra važnu ulogu u postizanju vrhunskih rezultata. Zbog povećane mišićne aktivnosti i jakog znojenja, tijelo tijekom sporta troši ili gubi magnezij. Da bi dugoročno održali mišićnu funkciju i performanse, sportaši moraju brzo nadoknaditi gubitak magnezija i tekućine nakon prestanka sportskih aktivnosti.
Ljudski organizam koristi vitamine B skupine za proizvodnju energije. Oni sudjeluju u metabolizmu, funkcijama mozga i jetre, rastu, proizvodnji krvnih stanica, ali i održavanju zdravlja kose, kože i vida.
Dva nedavna klinička ispitivanja su predložila da sinergistička kombinacija cinka Monometionin Aspartat, Magnezij aspartat, i Vitamin B6 može značajno povećati nivo anabolički hormon i snagu mišića kod dobro obučenih sportaša. Cink "Monometionin Aspartate" formula također može pomoći da se poveća izdržljivost, zacjeljenje, rast i odmoran san.

UNS ECONO PREMIUM WPC (900g) 30serv.

ECONO PREMIUM - dodatak prehrani koji se sastoji od 100% WPC 80 whey protein koncentrata u instant verziji. Recept je kreiran da zadovolji potrebe organizma za proteinima, uz intenzivan fizički napor, kod sportista i fizički aktivnih osoba. Protein, kao jedna od najvažnijih komponenti, ispunjava niz važnih bioloških funkcija. Doprinosi rastu i održavanju mišićne mase i ima direktan utjecaj na održavanje zdravih kostiju. Konzumiranje proteina sirutke utiče na proizvodnju vrijednog spoja - glutationa. To je glavni element koji ima antioksidativno djelovanje i antioksidativna svojstva. Proteini su jedan od glavnih građevinskih materijala tijela. Najviše ih ima u mišićima i ljudsko tijelo čini oko 20 posto tjelesne težine. Funkcije ove hranjive tvari Ima ih mnogo. Jedna od najvažnijih je da osigurava pravilno funkcioniranje stanica i rast cijelog organizma.

Proteinski dodatak, prednosti upotrebe
Suplementi proteina surutke su bogat izvor dobro i lako probavljivih proteina. Brzo i efikasno dopunjuju svoj nivo u svakodnevnoj ishrani. Zahvaljujući njima u organizam ulaze veoma važne egzogene aminokiseline, uključujući BCAA razgranate aminokiseline, odnosno leucin, izoleucin i valin. Efikasno podržavaju izgradnju mišićne mase, podržavaju imuni sistem, snižavaju krvni pritisak i nivo holesterola i imaju antioksidativna svojstva. Pozitivno djeluju na regeneraciju mišića nakon treninga, sprječavaju njihov raspad nakon intenzivnog fizičkog napora. Mogu se koristiti i tokom mršavljenja i masti.


Proteini, vrste proteinskih dodataka
Postoji nekoliko vrsta proteinskih suplemenata dostupnih na tržištu. To je koncentrat proteina surutke (WPC) koji sadrži 80% proteina, izolat (WPI) koji sadrži do 90% proteina i hidrolizat (WPH) sa sadržajem proteina od oko 100%. Svi ovi suplementi također sadrže ugljikohidrate i masti u različitim količinama. Koncentrat je najbolji izbor u pogledu vrijednosti za novac, obezbjeđuje visokokvalitetne proteine, a sa njima i aminokiseline, uključujući aminokiseline razgranatog lanca. Može se koristiti i za izgradnju mišićne mase i za vrijeme redukcijske dijete usmjerene na gubitak masti, te kao podrška regeneraciji mišića nakon treninga.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi