UNS L-CARNITINE 1000mg (90kaps)

33,00KM

Karakteristike:
-Efektivna doza od 1000mg l-karnitina.
-Pospješuje oksidaciju masnih kiselina.
-Podstiče redukciju sala.
-Podstiče rad kardiovaskularnog sistema.

L-CARNITINE je profesionalni suplement koji sadži koncentriranu dozu čistog l-karnitina. On se najviše preporučuje ljudima koji su fizički aktivni, koji ciljano smanjuju naslage sala te ljudima koji žele da dobiju čistu mišićnu masu.

L-karnitine sudjeluje aktivno u transportu masnih kiselina u mitohondrije i iz njih u ćelije gdje se one mogu iskoristiti kao gorivo za energiju i naporne treninge.

Pozitivan učinak l-karnitina u podršci dobijanja čiste mišićne mase rezultira njegovim uticajem na mehanizam hormona, tj. aktiviranje gukokortikoidnih receptora.

L-karnitin je veoma važan antioksidant jer štiti tijelo od raznih oštećenja, i zbog njegove važne uloge u metaboličkim procesima, igra važnu protektivnu ulogu u odnosu na poremećaje ćelija. Kao što je prikazano u kliničkim studijama, l-karnitine je veoma važan za prevenciju kardiovaskularnih bolesti tako sto podstiče normalnu funkciju svih ćelija u kardiovaskularnom sistemu. Manjak l-karnitina dovodi do aritmije, miokardijalne iskemije i fibrilizaciji arterija.

Upustvo za upotrebu:
Uzmite 1 porciju (1 kapsulu 1000mg) sa vodom.
Uzimati jedan sat prije vježbanja, ili između obroka.
Ne prekoračujte preporučene količine.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi