BioTechUSA 100% CREATINE MONOHYDRATE (500g)

25,00KM

NA STANJU

Čist kreatin monohidrat u alufoliji za povećanje mišićne snage i izdržljivosti

  • za povećanje mišićne snage
  • za povećanje mišićne izdržljivosti
  • čist kreatin monohidrat u alufoliji
 

100% Creatine Monohydrate je proizvod za povećanje snage. Popularnost kreatina je od 1995. godine neprikosnovena. Brojna istraživanja su dokazala kako uspješno povećava snagu i pomaže povećanje mišićne mase. Može se reći da je Creatine Monohydrate najpopularnija i najdelotvornija dopuna ishrane među sportistima. Organizam tokom sinteze ATP koristi kreatin monohidrat. Kreatin ima važnu ulogu u procesu kontrakcije mišića. ATP daje energiju tako što se jedan od molekula fosfata odvaja i tako se stvara jedan drugi spoj i to ADP (adenozin difosfat). Nažalost, u mišićnim tkivima se taloži samo mala količina ATP-a. Kreatin predaje svoje molekule fosfata ADP-u, te se ponovo stvara ATP, što muskulatura može opet da koristi prilikom kontrakcija. Ukoliko se više kreatina nađe u mišićima time će se stvarati veća količina ATP-a. Ovako se obezbjeđuje da mišići pruže maksimalni učinak. Kreatin pomaže i regeneraciju mišića.
Prema podacima naučnih istraživanja korišćenje kreatina duže vrijme povećava sljedeće faktore:

- maksimalnu upotrebu snage 5-15%
- maksimalni prosječni učinak 5-15%
- sprint (brza snaga) vježbe 1-5%
- ponavljanje serije vježbi 5-15%

Usljed povećanja sposobnosti učinka kreatin povećava tjelesnu i mišićnu masu za 5-10%.
S obzirom na to da je kreatin monohidrat izuzetno popularan, veliki broj proizvođača ga proizvodi, što u znatnoj mjeri rezultira razlici u kvaltetu proizvoda. Proizvodi BioTech-a se kontuinirano testiraju i ispituju u laboratoriji i dokazano je da je BioTech-ov proizvod 100% Creatine Monohydrate apotekarski čist proizvod.
 Preporučena upotreba: Pomješati 1 kašičicu (5g) Creatine Monohydrate u 500 ml tečnosti prije treninga, i 1 kašičicu (5g) Creatine Monohydrate u 500 ml poslije treninga.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi