UNS PURE CLA (200g)

39,00KM

Osigurava 3000 mg konjugirane linolne kiseline u čistom obliku u svakodnevnoj serviranju.
Zbog sadržaja čiste sirovine bez ikakvih dodataka aroma ili punila, proizvod odlikuje izuzetno specifičan ukus i miris.

Linoleinska kiselina:

- je organski hemijski spoj iz grupe omega-6 nezasićenih masnih kiselina,
- spada u egzogene masne kiseline,
- pomaže u održavanju normalne razine holesterola u krvi,
- posebno se preporučuje osobama koje treniraju razne sportove.


Linoleinska kiselina (CLA) - je masna kiselina životinjskog porekla, koja u svom lancu sadrži 18 ugljikovih atoma i 2 konjugirane dvostruke veze. Spajanje znači da su dvostruke veze atoma ugljika razdvojene samo jednom jedinom vezom. To je rijetko svojstvo u prirodi i na njega se vidi kao jedinstvenost CLA, koja ima brojne zdravstvene učinke. Spada u skupinu trans tipa masti, ali ne treba ga izjednačavati sa hidrogeniziranim biljnim mastima koje su veoma štetne za zdravlje. Trans konfiguracija u CLA kiselini formira se prirodno i nema negativan efekat.

Količina CLA-a koja ima pozitivan učinak na zdravlje iznosi oko 3 g dnevno. Istovremeno, 0,6 g kiseline dnevno utiče na nivo holesterola u krvi. Sastav tjelesnih tkiva (smanjenje tjelesne masti, povećanje mišićne mase) pozitivno djeluje na trans-10, cis-12 izomer CLA, koji također djeluje hiperlipidemski. CLA uzeta s hranom smatra se sigurnom,
i u suplementima koji sadrže 3 g u dnevnoj porciji kako bi bili sigurni.

CLA konjugirana linoleinska kiselina je organski hemijski spoj iz grupe nezasićenih omega-6 masnih kiselina. Linoleinska kiselina klasificirana je kao egzogena masna kiselina, tj. Ona je bitna komponenta prehrane jer je tijelo ne sintetizira (pripada vitaminima skupine F). Linoleinska kiselina pomaže u održavanju normalne razine holesterola u krvi. Posebno se preporučuje osobama koje treniraju različite sportove.


Preporučeni dnevni unos:
Porcija - 3 g (1/2 kašičice) rastopiti u 200 ml vode ili soka. Koristite jednom dnevno. Mjerna čaša za doziranje unutar ambalaže.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi