ZA SNAŽNE MOMKE: TRIBULUS TERRESTRIS
04 Aug

ZA SNAŽNE MOMKE: TRIBULUS TERRESTRIS

 

Tribulus terrestris je nesteroidni preparat biljnog podrijetla koji na prirodan način bez posljedica povećava proizvodnju testosterona. Tribulus terrestris je biljka koja raste u područjima s tropskom i umjerenom klimom. U Hrvatskoj raste na cijelom primorju kao korov na obrađivanim površinama vinograda, kukuruzišta, krumpirišta i vrtova.

KAKO DJELUJE TRIBULUS TERRESTRIS?

Tribulus terrestris potiče hipofizu na pojačanu sekreciju LH (luteinizirajućeg hormona) koji daje signal na pojačanu proizvodnju testosterona. Također, sprječava organizam u prepoznavanju i poticanju na suvišno lučenje androgena, hormona koji potiče na smanjeno lučenje testosterona. Testosteron nadalje potiče na proizvodnju i sintezu proteina i nakupljanje dušika u mišićima, a to su procesi koji sportašima omogućavaju razvoj nove mišićne mase i snage kao i brži oporavak nakon intenzivnih treninga. Tribulus Terrestris posjeduje diuretička svojstva te i time potiče na bolju definiciju mišića, jača i imunološki sustav te smanjuje kolesterol. Osim muškaraca i žene mogu uvelike izvući koristi s Tribulus Terrestrisa jer dokazano je da terapija s Tribulusom smanjuje tegobe menopauze.

Tribulus terrestris ima stimulirajući efekat na imunološki, seksualni i reproduktivni sistem a rezultat je značajno povećanje mišićne mase, žilavosti i izdržljivosti cijelokupnog organizma.

Leave a Comment

* Type Code